Pēc pakaļdzīšanās pie Grīziņkalna notverts autovadītājs bez tiesībām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Šā gada 13.oktobra naktī Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki pēc neilgas pakaļdzīšanās un automašīnas logu izsišanas aizturējuši kādu «Lexus» automašīnas vadītāju, kurš pie stūres bija sēdies bez tiesībām un, iespējams, bijis narkotisko vielu iespaidā, tā savā FB vietnē ziņo pašvaldības policija.

Ceturtdienas naktī RPP Latgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Grīziņkalna apkaimē, pamanīja «Lexus», kas pa brauktuvi pārvietojās aizdomīgi. Kārtības sargi nolēma automašīnu apturēt, taču tās vadītājs un policistu likumīgajām prasībām nereaģēja un strauji palielināja ātrumu, raksta Pašvaldības policija.

Policisti par notiekošo informēja otru ekipāžu, kas bija tuvumā, un dzinās pakaļ bēgošajam auto. Izbraucot uz Pērnavas ielas, bēglis bija iedzīts strupceļā – no abām pusēm viņam tuvojās policijas ekipāžas. Lai gan tajā mirklī

bēgt vairs nebija jēgas, automašīnas vadītājs tomēr to mēģināja un, braucot atpakaļgaitā, ietriecās policijas operatīvajā transportlīdzeklī.



Ņemot vērā, ka autovadītājs acīmredzami negribēja padoties policistiem, kārtības sargi piesteidzās pie auto un izsita tā stiklus, lai paši varētu izslēgt dzinēju un izņemt atslēgu no aizdedzes. Līdz ar to kārtības sargiem izdevās automašīnu pilnībā apturēt un aizturēt tās vadītāju, un profesionālas sadarbības rezultātā policistiem izdevās panākt, ka pakaļdzīšanās ilga vien aptuveni minūti.

Vēlāk notikuma vietā darbu pārņēma Valsts policijas darbinieki. Izrādījās, ka 27 gadus vecais

«Lexus» vadītājs pie stūres sēdies bez tiesībām un, iespējams, bijis narkotisko vielu reibumā.

Vīrietim tiks veikta ekspertīze, lai pārbaudītu narkotisko vielu klātbūtni organismā, bet automašīna, ar kuru viņš bēga, nogādāta policijas stāvvietā. Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu