Truksnis gāzts no Jūrmalas mēra amata

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas domes sēdē šodien no Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amata gāzts Gatis Truksnis (ZZS), kuram piemērots aizdomās turētā statuss kriminālprocesā saistībā ar pārkāpumiem partiju finansēšanā.

Neuzticības balsojumā vairākums nobalsoja par Trukšņa atbrīvošanu no pilsētas mēra amata.

Tā jau ir otrā reize, kad Truksni atbrīvo no domes vadītāja amata - 2013.gada aprīlī viņu no Jūrmalas domes priekšsēdētāja amata atbrīvoja, jo pašvaldības deputātu neuzticības pamatā bija Trukšņa reklamēšanās par nodokļu maksātāju naudu.

Kā ziņots, pirms sēdes tobrīd vēl pilsētas mēra statusā esošais politiķis teica: lai arī atrodoties atvaļinājumā, viņš esot lūdzis savai vietniecei Ritai Sproģei (ZZS), sasaukt šodienas sēdi.

«Es pats sēdi ierosināju sasaukt,» uzsvēra Truksnis un vēlreiz piebilda, ka nekad neesot izdarījis neko nelikumīgu.

Šis jautājums skatīts pēc deputātu ierosinājuma. Ārkārtas domes sēdes sasaukšanu ierosināja priekšsēdētāja vietniece, pastāstīja domes pārstāve Zane Leite.

Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš pirms sēdes pastāstīja, ka

ārkārtas domes sēde sasaukta pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu aicinājuma.

Viņš pauda, ka ZZS atbalsta Trukšņa saglabāšanu amatā, bet ārkārtas sēde ir sasaukta, lai dotu priekšsēdētājam iespēju paskaidrot, kas ir noticis, un nebūtu jābalstās uz baumām.

Pirms sēdes bija notikusi arī astoņu Jūrmalas domes deputātu tikšanās, kuri nepārstāv ZZS,

liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Lai arī šie deputāti esot pauduši atbalstu Trukšņa atcelšanai no amata, panākt vienošanos par citiem jautājumiem neesot izdevies, jo nacionālās apvienības pārstāvji esot iebilduši pret koalīcijas veidošanu ar «Saskaņu».

Iepriekš aicinājumu izteikt neuzticību kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā aizdomās turētajam Truksnim bija plānojuši atbalstīt partijas «Tev, Jūrmalai» pārstāvji Arnis Ābelītis un Mārtiņš Stulpiņš, «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK deputāte Gunta Liepiņa.

Savukārt «Vienotība» pirms šodienas sēdes bija izplatījusi paziņojumu, kurā norādīja, ka arī «Vienotības» Jūrmalas domes deputāti Iveta Blaua un Juris Visockis bija plānojuši šodien savākt nepieciešamos domes deputātu parakstus, lai rosinātu izskatīt jautājumu par Trukšņa atcelšanu no amata.

Partijas «Saskaņa» Jūrmalas domes deputāti šodien sasauktajā domes ārkārtas sēdē paziņoja, ka atbalsta Trukšņa atbrīvošanu no amata. Iepriekš «Saskaņa» savu nostāju balsojumā neatklāja, tāpēc

domes deputātu vairākuma viedoklis līdz sēdei bija neskaidrs.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētajā krimināllietā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā kopumā ir trīs aizdomās turētie un divas personas, pret kurām sākts kriminālprocess. Aizdomās turētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, - izbraukšana no valsts un aizliegums tuvoties noteiktai personai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu