Dārgumu mednieki ir pārliecināti, ka nākuši uz pēdām Čehijā apslēptam nacistu laupījumam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dārgumu mednieki ir pārliecināti, ka ir uz pēdām 55 miljardus eiro vērtiem nacistu nolaupītiem dārgumiem, kas meklējami aptuveni 30 kilometrus no Prāgas, Štehovices mazpilsētā.

Arheologs amatieris Jozefs Mužiks, kurš meklē šos dārgumus jau gandrīz 30 gadu, atklāja laikrakstam «Daily Mail», ka viņš ar komandu atradis «neapgāžamus pierādījumus», izpētot nacistu ģenerāļa Emīla Kleina arhīvu.

Mužiks sadarbojas ar Sudetijas vācieti Helmutu Genzelu, kurš reiz strādājis čehu un citos izlūkdienestos un piedalījies Kleina nopratināšanā pēc Otrā pasaules kara.

Apslēptās mantas meklētājs apgalvo, ka viņš no Kleina ieguvis oriģinālus dokumentus un dārgumu atrašanās vietas karti. Domājams, ka starp dārgumiem, ko nacisti 1945.gadā noslēpa, bēgot no padomju karaspēka, ir vecmeistaru gleznas, kā arī lāde ar dimantiem un zeltu.

Vēl pirms Mužika un Genzela dārgumi tika meklēti arī pagājušā gadsimta 70.gadu beigās, un meklējumi tika atsākti arī 1989.gadā. Tolaik meklējumus organizēja komunistiskā režīma Aizsardzības un Iekšlietu ministrijas, bet vēlāk tajos iesaistījās arī ārējās tirdzniecības uzņēmums «Omnipol», kas pamatā nodarbojās ar ieroču tirdzniecību.

Taču 1992.gadā iespējamo dārgumu atrašanās vietu un teritoriju ap to iegādājās Genzels, kas noslēdza līgumu ar čehu varasiestādēm par izņēmuma tiesībām meklēt nacistu atstāto slēptuvi.

Dārgumu mednieku komanda regulāri sociālajās vietnēs, tostarp «Facebook», un Genzela īpaši izveidotā mājaslapā publicē ziņas par meklējumu progresu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu