Septembrī vadošo partiju reitingi pārsvarā samazinājušies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Septembrī salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi vadošo partiju reitingi pārsvarā samazinājās, un populārākie politiskie spēki joprojām ir «Saskaņa» un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kura gan piedzīvojusi lielāko reitinga kritumu, liecina «Latvijas faktu» aptauja.

Septembrī Saeimas vēlēšanās par «Saskaņu» būtu gatavi balsot 17,9% vēlētāju, par ZZS - 17,3%, par nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - 7,3%, bet par «Vienotību» - 5%, aģentūru LETA informēja «Latvijas faktu» direktors, premjera Māra Kučinska (ZZS) padomnieks Aigars Freimanis.

Salīdzinājumā ar augustu «Saskaņas» popularitāte ir samazinājusies par 0,8 procentpunktiem, ZZS - par 1,4 procentpunktiem, bet VL-TB/LNNK un «Vienotības» atbalstītāju īpatsvars - par 0,2% procentpunktiem.

Arī pie Saeimas frakcijām nepiederošā deputāta Artusa Kaimiņa partijas «KPV LV» popularitāte mazinājās par 0,2 procentpunktiem - no 3,6% augustā uz 3,4% septembrī.

Parlamentā pārstāvēto politisko spēku «No sirds Latvijai» (NSL) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) reitings septembrī bija attiecīgi 2,8% un 2,5%. NSL popularitāte salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieauga par 0,5 procentpunktiem, bet LRA - par 0,3 procentpunktiem.

Atbalsts citiem politiskajiem spēkiem bija zem 1%.

Vēl 13% respondentu vēlēšanās nepiedalītos, bet 28,6% aptaujāto nezina vai nebija izlēmuši, par ko balsot.

«Latvijas faktu» aptauja veikta no 10. līdz 21.septembrim, un tajā piedalījās 1004 Latvijas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu