Nāciju kauss motokrosā jau šajā nedēļas nogalē!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars (mxphoto.lv)

Šajā nedēļas nogalē, 24. un 25. septembrī, Madžioras trasē notiks svarīgākās motokrosa sacensības, kuras tiek dēvētas arī par Olimpiskajām spēlēm, – Nāciju kauss motokrosā 2016. Latvijas izlases dalībnieki – Kārlis Sabulis, Dāvis Ivanovs un Toms Macuks – aizvada vēl pēdējos treniņus pirms gaidāmajiem startiem, lai jau ceturtdien dotos ceļā uz Itāliju.

Nāciju motokross ir ikgadējas komandu sacensības, kuras tiek rīkotas kopš 1947. gada. Nāciju kausā, pārstāvot savu valsti, startē trīs sportisti, kas cīnās MX1, MX2 un MX Open klasēs. Pirmajā sacīkšu dienā ir priekšbraucieni, lai iekļūtu A finālā. Otrajā dienā katra klase sacenšas divas reizes, katru reizi pret vienu no atlikušajām divām klasēm. Sliktākais no trim rezultātiem tiek atmests, un komanda ar viszemāko kopējo punktu skaitu uzvar. Sacensību vērtēšana darbojas uz izcīnīto pozīciju sistēmu, t.i., pirmajai vietai tiek piešķirts viens punkts, otrajai vietai - divi punkti u.t.t.

Kārlis Sabulis: «Dalība Nāciju kausā atšķiras ar to, ka šeit mēs esam komanda. Mēs pārstāvam savu valsti – Latviju! Kopā ar pārējiem Latvijas izlases dalībniekiem esam aizvadījuši vairākus treniņus, lai sajustu savstarpēju ķīmiju, jo šajās sacensībās vienam aiz otra jāstāv kā klintij, jo tiklīdz kāds dalībnieks nenobrauc savu braucienu, tā 40 punkti. Tāpēc svarīgs ir komandas gars, saliedētība. Jāpiemin, ka treniņus mēs aizvadām cietā seguma trasēs, jo arī Madžioras trase ir tāda. Paralēli vēl apmeklējam sporta zāli, skrienam, peldam. Noskaņojums ir labs, jo visi izlases dalībnieki ir priecīgi, ka var pārstāvēt savu valsti motokrosa Olimpiskajās spēlēs!»

Visus interesentus aicinām sekot līdzi jaunumiem no Nāciju motokrosa 2016 speciāli izveidotajā Twitter kontā @MXoN_Latvija un Facebook lapā MXoN_Latvija.

Sestdienas (24.09.2016.) dienas kārtība (pēc vietējā laika)

10.00 Brīvie treniņi MXGP

11.00 Brīvie treniņi MX2

12.00 Brīvie treniņi OPEN

14.20 Kvalifikācijas brauciens MXGP

15.20 Kvalifikācijas brauciens MX2

16.20 Kvalifikācijas brauciens OPEN

Svētdien (25.09.2016.) dienas kārtība (pēc vietējā laika)

8.40 Iesildīšanās brauciens B finālam

9.10 Iesildīšanās brauciens Grupa 1 (A fināls)

9.40 Iesildīšanās brauciens Grupa 2 (A fināls)

10.50 B fināls

13.00 Brauciens MXGP / MX2

14.30 Brauciens MX2 / OPEN

16.00 Brauciens OPEN / MXGP

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu