Holivudas zvaigznes aicina Nobela Miera prēmiju piešķirt sīriešu brīvprātīgo organizācijai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Holivudas zvaigznes aicinājušas Nobela Miera prēmiju piešķirt Sīrijas brīvprātīgo organizācijai, kas kara plosītajā valstī opozīcijas kontrolētajās teritorijās palīdz glābšanas darbos.

«Baltās ķiveres» tika dibinātas 2013.gadā, lai sniegtu palīdzību vietās, kur nav pieejami glābšanas dienesti. Bombardēto ēku gruvešos brīvprātīgie meklē un glābj izdzīvojušos.

Organizācija apgalvo, ka esot izglābusi 60 000 cilvēku dzīvību.

Atbalstu «Balto ķiveru» kandidatūrai uz Nobela Miera prēmiju paudušas tādas pasaulslavenas personības kā aktieri Džordžs Klūnijs, Daniels Dejs Luiss, Vanesa Redgreiva un Saša Barons Koens, mūziķi Džastins Timberleiks un Ališa Kīsa, rakstnieks Deivs Egerss un komiķis Azizs Ansari.

Piektdien video straumēšanas pakalpojumā «Netflix» iznāks dokumentālā filma «The White Helmets» par brīvprātīgo organizācijas darbību.

«Mūsu mērķis ir nevis Nobela prēmija, bet gan redzēt Sīrijas kara beigas un visās pusēs esošo cilvēku paglābšanu no asinspirts,» sacīja organizācijas Alepo nodaļas līderis Ibrahims al Hadžs.

Sīrijas valdības atbalstītāji pārmetuši grupai saistību ar islāma radikāļiem, tostarp «Al Qaeda» atzaru Sīrijā, taču «Balto ķiveru» pārstāvji to noliedz.

Karadarbība Sīrijā prasījusi vairāk nekā 300 000 cilvēku dzīvību, un tās rezultātā savas mājas nācies pamest apmēram pusei no 22 miljoniem Sīrijas iedzīvotāju. Apmēram pieci miljoni sīriešu pametuši valsti un kļuvuši par bēgļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu