Rūdolfs Plēpis drauga Jāņa Reiņa nāvi cenšas pārdzīvot ar alkohola palīdzību

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušas vairāk nekā divas nedēļas kopš latviešu aktiera Jāņa Reiņa aiziešanas mūžībā. Pēdējais, kuru Reinis pirms nāves satika, bija viņa draugs, aktieris Rūdolfs Plēpis.

Aktieri Jānis Reinis un Rūdolfs Plēpis bija labi draugi, kuri kopā pavadīja daudz laika. Plēpis izdevumam «Kas Jauns» stāsta, ka joprojām spilgti atceras abu pēdējo satikšanās reizi. Reinis piezvanījis draugam, sakot, ka viņam ir garlaicīgi, bet Plēpis neatteica un uzaicināja draugu ciemos.

Abi krietnu laiku pavadīja kopā - smējās un atcerējās teātra laikus, arī lietoja alkoholu. «Viņš juta, ka aizies. Jā, mēs ar Jāni tajās naktīs šausmīgi dzērām,» atceras Plēpis.

Atvadīšanās no Jāņa Reiņa notika 3.septembrī Krematorijas Lielajā zālē. Plēpis stāsta, ka sākumā nemaz nav gribējis ierasties un arī tagad nav pārliecināts, vai viņam vajadzēja to darīt...

Todien viņam klāt pienākusi kāda sieviete, nosodot viņa ierašanos bērēs. «Kā jūs varējāt ierasties bērēs? Jūs esat slepkava!» kundze sacījusi Plēpim, kas, neko neatbildot, pagriezās un aizgāja.

Aktieris intervijā «Kas Jauns» saka, ka pats savu atkarību ļoti labi apzinās, taču nezina, kā ar to tikt galā. «Tā ir briesmīga slimība. Kurš ar to neslimo, nekad nesapratīs,» saka Plēpis.

Tomēr neesot arī tā, ka aktieris lietas labā neko nedarot, viņš apmeklē ārstu, kas viņam palīdz, kā arī izraksta miega un nervu zāles. Tomēr intervijas laikā Plēpis liek noprast, ka viņam esot problēmas arī ar sirdi...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu