Mercedes-Benz plāno mainīt komerctransporta attīstību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz un inovāciju uzņēmums Starship Technologies vienojušies kopīgi attīstīt Robovan – pasaulē pirmo transporta sistēmu, kurā integrējot speciāli pielāgotus mikroautobusus – «mātes kuģus» un autonomus piegādes robotus, būs iespēja efektīvāk piegādāt sūtījumus cilvēkiem.

Nākamo piecu gadu laikā projektā plānots investēt 562 miljonus ASV dolāru jeb 492,8 miljonus eiro daļēji autonomas transporta sistēmas ieviešanai Mercedes-Benz Sprinter mikroautobusos, kuri līdzīgi kā kosmosa «mātes kuģis» vadīs astoņus piegādes robotus.

Specializētais mikroautobuss Robovan, izmantojot plauktu sistēmu, tiks piepildīts ar robotiem, tādejādi deviņu stundu darba dienā spējot piegādāt 400 sūtījumus jeb par 120% vairāk. Iepriekš tādā pašā laika periodā tika piegādāti tikai 180 sūtījumus.

Šobrīd Starship Technologies piegādes roboti apkalpo 1,2 miljonus cilvēku, 12 valstīs un 47 pilsētās visā pasaulē, aptverot vairāk nekā 12 000 kilometru lielu platību.

Starship Technologies galvenais birojs atrodas Londonā, taču inženieru spēki ir koncentrēti Tallinā. Kompānijas dibinātāji ir Skype līdzdibinātāji Januss Frīss un Ahti Heinla.

«Jaunais projekts vēlreiz pierāda, ka Mercedes–Benz drosmīgi raugās nākotnē. Sākot jau no tā dibināšanas 1871. gadā, uzņēmums nepārtraukti apliecina līderību inovāciju ieviešanā, jo spēj redzēt tālāk un plašāk par vienas industrijas robežām. Mercedes-Benz un tehnoloģijas radītas, lai kalpotu cilvēkam, nevis otrādi, tāpēc zīmola izcilības meklējumi ir bezgalīgi,» uzsver Domenikss valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska.

Zaļo tehnoloģiju inkubatora eksperts Dāvids Štēbelis: «Ar šo projektu Mercedes-Benz ieviesis inovācijas uzreiz trīs līmeņos – inovatīva tehnoloģija, inovatīvs produkts un inovatīvs biznesa modelis. Turklāt tas paveikts salīdzinoši tradicionālā nozarē kā pārvadājumi un piegādes. Tas apliecina, ka globālas pārmaiņas, kas saistītas ar automatizāciju un cilvēka darba aizstāšanu ar robotiem, ir sākušās. Roboti ļaus lietas darīt produktīvāk un būtiski samazinās izmaksas, dodot iespēju uzņēmumiem būt konkurētspējīgiem nākotnē.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu