Polijas ministrs sola nodot atklātībai svarīgus Smoļenskas aviokatastrofas ierakstus

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septembrī atklātībai tiks nodoti līdz šim nepubliskoti ieraksti, kas izdarīti 2010.gadā Smoļenskā avarējušās Polijas prezidenta lidmašīnas pilotu kabīnē, paziņoja Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs.

Ieraksti atklāj notikumu patieso gaitu liktenīgā lidojuma pēdējās minūtēs, viņš norādīja.

«Atklātībai tiks nodoti lidmašīnas «Tupolev» komandas autentiskie ieraksti. Tie atspoguļos notikumu patieso gaitu, nevis [iepriekšējo] haosu, kurā nav iespējams saklausīt vārdus,» raidorganizācijai TVP sacīja ministrs.

«Šī informācija nav nekas jauns, bet tā tiks pasniegta zinātniskā veidā, [tā būs] skaidra un neapstrīdama. Šī nav jauna informācija, vienkārši zināmo datu kopsavilkums par pārkāpumu, ko prokuratūra raksturoja pirms gada,» norādīja Macerevičs.

Šobrīd darbu turpina Smoļenskas aviokatastrofas Polijas izmeklēšanas komisija, kuru vada Macerevičs. Viņš solījis līdz galam noskaidrot, kas vainojams katastrofas izraisīšanā.

Smoļenskas aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī.

Avārijā gāja bojā visi 96 lidmašīnā esošie cilvēki, arī Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un daudzas augstas Polijas amatpersonas.

Polijas labējā spārna politiķi uzskata, ka aviokatastrofa nebija negadījums, neraugoties uz to, ka Polijas un Krievijas izmeklētāji atzinuši, ka tā notika pilota kļūdas, slikto laikapstākļu un sliktās gaisa satiksmes kontroles rezultātā.

Lidmašīnas atlūzas Krievija Polijai joprojām nav nodevusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu