Turpinot Barona ielas labiekārtošanu, plānots iestādīt pīlādžus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Turpinot Krišjāņa Barona ielas labiekārtošanu, tās malās plānots iestādīt pīlādžus, pastāstīja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Dimante.

«Barona ielas labiekārtošanas trešajā kārtā nākamgad tiks iestādīti pīlādžu koki, kā arī soliņi, velonovietnes un atkritumu urnas, kas būs vienotā stilā,» norādīja Dimante.

Jau ziņots, ka RD sākusi realizēt vienu no pēdējo gadu lielākajiem projektiem ielu infrastruktūras uzlabošanā - Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošanu. Pašvaldības mērķis ir pārveidot Krišjāņa Barona ielu, lai tā būtu pievilcīga visiem pilsētas iedzīvotājiem, kā arī viesiem.

Dimante iepriekš atzīmēja, ka Krišjāņa Barona iela izbūvēta 1858.gadā, tās segums pārsvarā ir bruģis - kultūrvēsturisks mantojums, kuru jāsaglabā.

Plānots, ka ielu atjaunos trijos etapos. «2015.gada būvsezonā tiks īstenots pirmais etaps - atjaunots segums visā ielas garumā no Aspazijas bulvāra līdz Brīvības ielai. Brauktuves segums tiks atjaunots, pilnībā to nobruģējot, arī tajā ielas posmā, kur šobrīd ir asfaltbetona segums. Brauktuves abās pusēs ar speciālu bruģi tiks iezīmēta un izveidota rekomendējošā velojosla - autovadītāji pa šo joslu drīkstēs braukt, taču viņiem būs jārēķinās ar velobraucējiem,» skaidroja Dimante. Kopējās Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošanas izmaksas 2015.gadā bija 2,6 miljoni eiro.

Pēc seguma atjaunošanas šogad turpināts projekta nākamais etaps - ietvju atjaunošana. Savukārt pēdējā atjaunošanas etapā Krišjāņa Barona iela tiks labiekārtota. Tostarp uz ietvēm un skvēros tiks uzstādīti puķupodi, soliņi atpūtai un labiekārtoti līdz šim pamestie vai neapkoptie laukumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu