Divas bezpajumtnieku kolonijas biedē rīdziniekus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

TVNET lasītāji atkal ziņo par bezpajumtnieku bariem, kuri pulcējas Rīgas centrā pie Centrāltirgus un pie Satiksmes ministrijas. Savukārt Pašvaldības policija apgalvoja, ka šajās vietās regulāri patrulē.

Viena kolonija pie Centrāltirgus

TVNET lasītājs rakstīja: «Man ir jautājums, kad Rīgas mērs Ušakovs un policija likvidēs tās bomžu kolonijas, kas izveidojušas Rīgas centrā, konkrēti, sabiedriska transporta pieturā Centrāltirgus, tirgus pusē, kur apstājas 15. trolejbuss.

Tur regulāri kādi desmit apšaubāma izskata tipi sēž pieturvietā, lieto odekolonus, smēķē, turpat arī nokārto dabiskās vajadzības, lamājas necenzētiem vārdiem, piemēram, b**ģ.

Jūs taču neesat tik naivi un nedomājat, ka viņi apmeklē maksas tualetes?

Tā kā šo pieturu izmanto arī gados veci cilvēki, tirgus apmeklētāji, viņiem nav kur apsēsties.

Otra kolonija pie Satiksmes ministrijas

Otra kolonija ir laukumā pie Satiksmes ministrijas, dzelzceļa stacijas. No turienes arī pievienoju bildi, kas uzņemta pulksten 7.00 no rīta, bet, ticiet man, brauciet jebkurā laikā un jūs redzēsiet kaut ko līdzīgu. Šis jau vismaz guļ un negrēko:)

Daudzi teiks - viņiem ir tiesības sēdēt, kur grib, pietura ir sabiedriska vieta.

Muļķības - nu nedrīkst dzert, smēķēt un cilvēka necienīgā izskatā atrasties sabiedriskā vietā.

Viens pat ar fekālijām bija aplipis. Tiem, kas stāv par viņu tiesībām, jautājums, kāpēc viņus nelaiž iekšā veikalā Stockmann? Tur ir bezmaksas tualete, un bomžu nelaišana Stockmann, redz, nav tiesību pārkāpums, bet padzīšana no pieturas ir viņu tiesību pārkāpums... Stulbums un divkosība.»

Policija tur regulāri patrulē

Savukārt Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis TVNET iepriekš pastāstīja, ka Centrālās stacijas un Rīgas Centrāltirgus apkaimē RPP darbinieki regulāri patrulē, tāpat arī videonovērošanas centrā tiek pievērsta uzmanība guļošām personām.

Ja tiek konstatēta guļoša persona, tad uz to vietu tiek sūtīti policisti, kas pārbauda notikušā apstākļus.

Tomēr viņš piebilda, ka katrā vietā pa policistam nolikt nav iespējams.

Tādēļ šādās situācijās jāzvana 110 vai jāziņo Rīgas Pašvaldības policijai, izmantojot RPP mobilo aplikāciju.

Šā gada pirmajos sešos mēnešos pašvaldības policijā reģistrēti vairāk nekā 2200 notikumi saistībā ar bezpajumtniekiem, kas apliecina to, ka policija ikdienā pievērš bezpajumtniekiem uzmanību.

Lielākajā daļā gadījumu bezpajumtnieki tiek nogādāti patversmēs, taču, ja tiek konstatēts pārkāpums, tad par to tiek sastādīts protokols.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu