Rīgā atzīmēs Zemessardzes 25.dibināšanas gadadienu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VALDA KALNINA / EPA

Rīgā sestdien, 20.augustā, notiks Zemessardzes 25.gadadienai veltīti svētki, informēja Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Sandra Brāle. Zemessardze 23.augustā atzīmēs 25.dibināšanas gadadienu.

Svētku programma 20.augusta rītā sāksies plkst.9 ar Zemessardzes 25.gadadienai veltītu dievkalpojumu Doma baznīcā. Plkst.11 Brīvības pieminekļa laukumā sāksies militārā parāde, kurā būs pārstāvēti 18 Zemessardzes bataljoni, kā arī piedalīsies vienības no Igaunijas un Lietuvas bruņotajiem spēkiem. Uzreiz pēc svinīgā pasākuma Brīvības pieminekļa laukumā vienības dosies parādes gājienā uz 11.novembra krastmalu, kur plkst.12 sāksies NBS paraugdemonstrējumi un svētku koncerts.

Krastmalā būs iespēja aplūkot bruņoto spēku ekipējumu, tehniku un ieročus, kā arī ASV bruņoto spēku tanku «Abrams» un kaujas mašīnu «Bradley». Apmeklētāji varēs apskatīt arī divus kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņutehnikas CVR(T) modeļus - izlūkošanas kaujas mašīnu «Scimitar» un kaujas elementu piegādei paredzēto bruņutransportieri «Spartan». Rekrutēšanas un atlases centra stendā būs iespējams uzzināt visu par dienesta iespējām bruņotajos spēkos. Pasākuma laikā būs iespējams satikt arī Militārā moto kluba «Patrioti» dalībniekus un armijas amatieru sporta komandas «Patria» pārstāvjus.

Svētku koncertā piedalīsies mūziķis Uldis Marhilēvičs, solisti - Liene Šomase, Ieva Vēvere, Alise Kante, Ilmārs Millers, Artūrs Kuzmins, Inga Meijere, Aleksandrs Dimitrovs, NBS orķestris diriģenta Andra Grizāna vadībā, Zemessardzes orķestris diriģenta Anda Kareļa vadībā, Zemessardzes koris «Stars» diriģenta Ārija Šķepasta vadībā. Tāpat koncertā uzstāsies Alītas Motorizētās brigādes orķestris no Lietuvas diriģentu Viktora Ščetilnikova un Ramūna Valaiša vadībā, kā arī Igaunijas brīvprātīgās Aizsardzības līgas (Kaitseliit) orķestris Kaido Kivi vadībā.

Savukārt no plkst.18 būs iespējams vērot svētku koncerta dalībnieku koporķestra sagatavotais muzikālais pārsteigums. 11.novembra krastmalā plānota arī plaša defilē programma, ko demonstrēs Nacionālo bruņoto spēku (NBS) orķestris, Štāba bataljona Godasardzes rota un Jaunsardze.

Pasākumos piedalīsies arī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un NBS komandieris ģenerālletinants Raimonds Graube.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu