Austrālijas basketbolisti Rio sagādā vēl vienu pārsteigumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Austrālijas vīriešu basketbola izlase, ko vada latviešu izcelsmes austrāliešu treneris Andrejs Lēmanis, pirmdien Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs parūpējās par vēl vienu pārsteigumu un apakšgrupu turnīra mačā ar 95:80 (26:23, 14:20, 22:20, 33:17) pārspēja spēcīgo Serbiju.

Austrālijas komandas labā 26 punktus šajā spēlē iemeta Petijs Milss, kamēr šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Klīvlendas «Cavaliers» sastāvā Metjū Delavedova pievienoja 23 punktus un 13 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr serbiem ar 25 punktiem izcēlās Miroslavs Raduljica, kamēr ar 17 punktiem atzīmējās pieredzējušais Milošs Teodosičs.

Pirmajā ceturtdaļā Austrālijai izdevās sasniegt sešu punktu pārsvaru (26:20), taču Serbija atspēlējās, pirmo puslaiku noslēdzot ar trīs punktu handikapu - 43:40. Otrā puslaika sākumā turpinājās līdzvērtīgs duelis, taču izšķirošā bija noslēdzošā ceturtdaļa, kurā Austrālija ļoti sekmīgi nospēlēja mača pēdējās septiņas minūtes, ko izdevās uzvarēt ar 29:13.

Olimpisko spēļu basketbola turnīra pirmajā mačā Austrālija ar 87:66 uzvarēja Franciju, kas tagad to ar divām uzvarām ierindo A apakšgrupas pirmajā vietā. Otrās kārtas mača gan vēl jāaizvada pārējām šīs grupas izlasēm, kurās favorīte ASV sacentīsies ar Venecuēlu, bet Francija spēkosies ar Ķīnu.

Olimpiskajā turnīrā 12 komandas sadalītas divās apakšgrupās pa sešām katrā. Katras grupas četras labākās izlases sasniegs ceturtdaļfinālu.

B apakšgrupā pēc vienas spēļu kārtas pie uzvarām tikušas Argentīna, Lietuva un Horvātija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu