Mežaparkā veidos aktīvās atpūtas centru ar daudzfunkcionāliem sporta laukumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas meži» ir izsludinājusi iepirkumu par kultūras un atpūtas parka «Mežaparks» daudzfunkcionālā aktīvās atpūtas centra projektēšanu.

Projektētājiem esošā daudzfunkcionālā laukuma attīstībai apmēram 2,2 hektāru platībā būs jāparedz izbūvēt vairākus iedzīvotāju atpūtai izmantojamus objektus. Viens no tiem būs skrituļslidošanas trases komplekss ar iespēju tajā integrēt saliekamu treka konstrukciju 1200 kvadrātmetru platībā.

Tāpat paredzēta betona konstrukciju izbūve skeitparkam, kā arī nomas punkta, kafejnīcas un tualešu izveide. Ēkas paredzēts nodrošināt pret aizsalšanu, ja tās ziemā netiks izmantotas. Iecerēts uzbūvēt daudzfunkcionāli izmantojamu meža trasi, kas būs pārklāta ar līmējamās grants segumu - šāda trase starptautiski pazīstama ar nosaukumu «Snake run», teikts projektēšanas iepirkuma aprakstā.

Atpūtas parkā plānoti arī daudzfunkcionāli sporta laukumi ar vietām, kur uzmontēt basketbola grozus un volejbola tīklus. Kā laukumu segums minēts asfalts, kas būs pārklāts ar sintētisko gumiju. Centra attīstības vīzija paredz arī ūdens geizeru ierīkošanu.

Paredzēts, ka publisku pasākumu norises laikā teritorijas daudzfunkcionālajā laukumā būs iespēja īslaicīgi izvietot vismaz 140 autobusus vai arī vismaz 500 vieglās automašīnas.

Projektēšana arī paredz pašreizējās situācijas izpēti un fotofiksāciju, teritorijas labiekārtojuma plānu izstrādi, moduļa ēku tipu, piemēram, nomas punktu un kafejnīcu, kā arī mazo arhitektūras formu, piemēram, soliņu un atkritumu urnu vizualizāciju sagatavošanu, galveno segumu konstrukciju definēšanu, kā arī inženiersistēmu jaudu aprēķināšanu.

Tāpat projektētājiem būs jānorāda informācija par darbiem saistībā ar ārējiem inženiertīkliem - apgaismojumu un elektroapgādi, ūdensapgādi un kanalizāciju, kā arī lietus ūdeņu savākšanas un novadīšanas sistēmu. Iepirkumā minēti arī pārējie tehniskie darbi, kas būs jāveic atpūtas centra projektētājiem.

Iepirkuma līgumu paredzēts slēgt ar pretendentu, kurš iesniegs iepirkuma prasībām atbilstošu piedāvājumu ar viszemāko cenu. Projektēšanas piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 16.augusta plkst.11.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu