Tomass Hendriks Ilvess tviterī izlabo Trampa atbalstītāja gramatisko kļūdu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook.com/Ieva Ilves

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess tviterī pārmācījis kādu ASV prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa atbalstītāju, kas viņam pārmeta rakstīšanu angļu valodā, ziņo vietne «The Huffington Post».

«Vai tu esi Igaunijas prezidents? Kāda velna pēc tu tvīto angļu valodā?» jautāja tvitera lietotājs ar segvārdu «@Trump_Gabbard». «Raksti savā valodā, vecīt!»

Ilvess nevilcinoties atbildēja uz tvītu, pamācot, ka tvitera lietotājs formas «you're» vietā lietojis «your». «Igauņi prot angļu valodu, bet citi lielākoties nezina igauņu valodu. «Quod erat demonstrandum»,» rakstīja Ilvess.

Viņš izmantoja frāzi latīņu valodā ar nozīmi «kas arī bija jāpierāda».

Ilvess dzimis Zviedrijā, bet drīz vien viņa ģimene pārcēlās uz ASV. Ilvess absolvēja Ņūdžersijas vidusskolu un vēlāk studēja vairākās prestižās ASV augstskolās.

Tvitera lietotājs «@Trump_Gabbard», kurš savos tvītos iestājās par Trampa kandidatūru uz ASV prezidenta amatu, izdzēsa profilu pēc tam, kad Ilvesa atbilde tika pārpublicēta medijos.

Diez, ar kādu atbildi kļūtu slavens esošais Latvijas prezidents; bet īpaši eksprezidents Andris Bērziņš, kurš jau bija bēdīgi slavens ar savu neprasmi saprotami komunicēt ar presi, kolēģiem un īpaši ārvalstu amatpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu