Vējonis pauž gandarījumu par Latvijas sagatavoto sastāvu Rio Olimpiskajām spēlēm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pauž gandarījumu par Latvijas sagatavoto olimpisko sastāvu Rio Olimpiskajām spēlēm, uzzinājām prezidenta kancelejā.

«Olimpisko spēļu ideāli apvieno dažādu tautību, rasu un uzskatu sportistus un atbalstītājus visā pasaulē. Man ir patiess gandarījums, ka Latvija Rio Olimpiskajām spēlēm ir sagatavojusi spēcīgu olimpisko sastāvu, kas pārstāvēs Latvijas sarkanbaltsarkano karogu,» piedaloties Latvijas olimpiskās komandas prezentācijas pasākumā, ceturtdien teica Vējonis.

Savā uzrunā Valsts prezidents uzsvēra, ka patiesi izcili panākumi nevienā jomā, arī ne sportā, nav sasniedzami tikai ar talantu, bet izcilības pamatā ir neatlaidīgs ikdienas darbs, mērķtiecība un sevis pārvarēšana. Tāpat viņš uzteica treneru ieguldīto darbu sportistu izaugsmē, sportistu ģimeņu atbalstu un pateicās visiem Latvijas Olimpiskās komandas atbalstītājiem, kā arī atgādināja mūsdienu Olimpisko spēļu iniciatora barona Pjēra de Kubertēna teikto, ka dzīvē svarīgākais nav triumfs, bet cīņa.

Valsts prezidents, vēlot labus panākumus Rio, olimpiskajai komandai dāvanā pasniedza Latvijas karogu kā valsts piederības simbolu un rupjmaizi, kas iemieso dzimtenes un tautas sajūtu.

«Tas, ka mums kāds stipri tic, dod lielu spēku,» teica Vējonis. «No sirds novēlu, lai jums izdodas parādīt vislabāko iespējamo sniegumu, novēlu spēku, psiholoģisku noturību un iekšēju mieru, veselību un cīņas sparu. Mēs visi turēsim par jums īkšķus!,» pauda prezidents.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijas karogu 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanā nesīs divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kļuva zināms ceturtdien notikušajā komandas prezentācijā.

Latvijas delegācijā olimpiskajās spēlēs būs 33 sportisti 12 sporta veidos. Vieglatlēti - Gunta Latiševa-Čudare 400 metru skrējienā, Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele, Ariana Hilborna un Valērijs Žolnerovičs maratonā, Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņā, Pauls Pujāts un Mareks Ārents kārtslēkšanā, Arnis Rumbenieks 50 km un Agnese Pastare 20 km soļošanā, Rolands Štrobinders, Zigismunds Sirmais, Sinta Ozoliņa, Madara Palameika un arī Līna Mūze šķēpmešanā, kura gan Eiropas čempionātā guva traumu, tāpēc nevarēs startēt olimpiādē.

Pludmales volejbolā Latviju pārstāvēs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs un Edžus Treimanis, šosejas riteņbraukšanā Toms Skujiņš un Aleksejs Saramotins, smaiļošanā Aleksejs Rumjancevs, kanoe airēšanā Dagnis Iļjins džudo Jevgēņijs Borodavko un Artūrs Ņikiforenko, tenisā Aļona Ostapenko, svarcelšanā Artūrs Plēsnieks un Rebeka Koha, brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva, peldēšanā Uvis Kalniņš un Aļona Ribakova, kā arī burāšanā 17 gadus vecā Ketija Birzule, kur ir komandas jaunākā sportiste un stenda šāvējs Dainis Upelnieks.

Latvijas delegācijas vadītājs būs LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro notiks no 5.līdz 21.augustam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu