Rolls-Royce nākotnes vīzija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolls-Royce

BMW grupas uzņēmums Rolls-Royce prezentējis pirmo futūristisko konceptauto savā 112 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē. Tas ir veltīts BMW 100 gadu jubilejai un nodēvēts par Rolls-Royce Vision Next 100.

Pilnībā elektriskais un ar autonomās braukšanas sistēmām apgādātais konceptauto ir konstruēts uz ļoti inovatīvas un vieglas komopozītmateriālu platformas. Mašīnas garums ir 5,9 metri, bet augstums - 1,6 metri. Tādējādi gabarītu ziņā konceptauto ir pielīdzināms markas flagmanim Phantom.

Futūristiskā prototipa izveidē Rolls-Royce dizaineri ir balstījušies uz četriem greznības pīlāriem, kam vairākus gadu desmitus tālā nākotnē zīmola klientiem ir jādod nebijušas automobiļu personalizācijas iespējas.

Pirmā greznības koncepcija nodēvēta par Personal Vision. Tā ir privāta pieeja katram klientam, kurš varēs izvēlēties starp dažāda izmēra automašīnām un dažādiem videi draudzīgiem dzinējiem;

būtībā katrs Rolls-Royce klients piedalīsies savas mašīnas izstrādē,

izvēloties gan izmēru, gan siluetu, gan arī tehniku.

Otra greznības koncepcija ir Grand Sanctuary, un tā paredz iespēju radīt maksimāli personificētu interjeru, kuram greznības ziņā nebūtu līdzvērtīga. Piemēram, prototipa salona apdarē izmantots ar rokām austs zīda audums un augstvērtīgi gaišas krāsas cēlkoka paneļi.

Par Effortless Journey nosauktais greznības pīlārs ietver virtuālu viedpalīgu - Eleanoru -, kura kā «Spirit of Ecstasy» figūriņa uz liela izmēra OLED ekrāna braucējiem spēj sniegt padomus, izvēloties ceļojuma galamērķus, kā arī pastāstot sīkāk interesantākos faktus par šīm vietām.

Ceturtais pīlārs Grand Arrival apzīmējuma vistiešākajā nozīmē radīts, lai atstātu spēcīgu pirmo iespaidu. Pirmkārt, automobilim ir Crystal Water virsbūves krāsa, gandrīz pilnībā noslēpti riteņi, pagājušā gadsimta 20.gadu Rolls-Royce Phantom stilā ieturēta liela izmēra Spirit of Ecstasy figūriņa, un

projektors zem sliekšņa, kurš pēc durvju atvēršanas to priekšā projicē virtuālu sarkano paklāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu