«Panamas dokumentu» firma prasa tiesāt tās Ženēvas biroja darbinieku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Juridisko pakalpojumu firma «Mossack Fonseca», kas ir tā saukto «Panamas dokumentu» skandāla centrā, ceturtdien aicināja ierosināt lietu pret tās Ženēvas biroja darbinieku, kurš ir aizturēts aizdomās par firmas dokumentu zagšanu.

«Mossack Fonseca» paziņojumā no sava galvenā biroja Panamā pavēstīja, ka ir iesniegusi prasības vairākās jurisdikcijās pret cilvēkiem, kas tiek uzskatīti par «iesaistītiem informācijas zādzībā, kura notikusi mūsu kompānijā».

Kompānija šādi atsaucās uz pērn notikušo tās dokumentu noplūdināšanu, kuri attiecas uz «Mossack Fonseca» četrus gadus desmitus ilgu darbību ārzonu firmu veidošanā un pārvaldīšanā.

«Mossack Fonseca» savā paziņojumā vēstīja, ka ir «pilnīgi pārliecināta» par to, ka dažādu valstu varas iestādes rīkos atbilstošus tiesu procesus «caurskatāmā un efektīvā veidā».

Šveices varas iestādes trešdien paziņoja, ka informācijas tehnoloģiju darbiniekam šīs firmas Ženēvas birojā ir noteikts provizorisks apcietinājums aizdomās par konfidenciālu dokumentu zagšanu.

Ženēvas prokuratūras preses sekretārs Anrī della Kaza pavēstīja, ka «ir ierosināta krimināllieta .. pēc «Mossack Fonseca» sūdzības».

Par šo aizturēšanu vispirms ziņoja Šveices laikraksts «Le Temps», kuram gan nebija informācijas, vai aizturētais ir tā sauktais Džons Dovs («John Doe»), kas uzņēmies atbildību par «Panamas dokumentu» noplūdināšanu.

«Mossack Fonseca» aprīlī paziņoja, ka noplūdināšana notikusi hakeru uzbrukuma rezultātā, kas īstenots no serveriem ārvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu