Savčenko mudina Rietumus pastiprināt spiedienu pret Putinu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik

Ukrainas armijas pilote un Augstākās radas deputāte Nadija Savčenko ceturtdien mudināja Rietumus pastiprināt militāro un politisko spiedienu pret Maskavu.

Rietumiem ir jāsaprot, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina «ēstgriba nekad nebeigsies», Vācijas laikrakstam «Bild» skaidroja nule kā no Krievijas gūsta atbrīvotā ukrainiete.

«Viņš pakāpeniski grib sagrābt citus reģionus,» brīdināja 35 gadus vecā Savčenko, kuras stingrā stāja, atrodoties Krievijas gūstā, padarījusi viņu par simbolu Ukrainas pretestībai pret Maskavas agresiju. «Tāpēc viņam ir vajadzīgs milzīgs ekonomiskais un politiskais spiediens.»

«Tas, ka laikā, kad Ukrainas karavīri iet bojā, Vācijā notiek diskusijas par sankciju mazināšanu, manī izraisa dusmas,» viņa atzina laikrakstam.

Savčenko no gandrīz divus gadus ilgušas nebrīves Krievijā 25.maijā atgriezās Ukrainā. Viņa tika apmainīta pret diviem Krievijas karavīriem.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu