Novembrī deputātiem algā izmaksā 152 000 eiro; arī Junkuram tiek

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par novembri Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 152 207 eiro pēc nodokļu nomaksas, informēja parlamenta Preses dienestā. Arī bijušais deputāts Jānis Junkurs (V), kurš pirmajā sēdē vien nodeva svinīgo zvērestu un uzreiz parakstīja iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu, par savu darbu Saeimā saņēma 79 eiro.

Lielāko atalgojumu pagājušajā mēnesī saņēmis Saeimas sekretāra biedrs Gunārs Kūtris (NSL) - 2244 eiro. Kūtris ir arī parlamenta Krimināltiesību apakškomisijas vadītājs, parlamentārās izmeklēšanas komisijas par bankas «Citadele» pārdošanu, kā arī partijas «No sirds Latvijai» frakcijas vadītāja vietnieks.

Arī pārējo parlamenta Prezidija locekļu atalgojumi novembrī bija vieni no augstākajiem - Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) atalgojums bija 2176 eiro, priekšsēdētājas biedri Gundars Daudze (ZZS) un Inese Lībiņa-Egnere (V) saņēma attiecīgi 2065 eiro un 2203 eiro, bet Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs (S) - 2082 eiro.

Vismazāko atalgojumu pagājušajā mēnesī saņēma vairāki deputāti, kuri samērā ātri pārstāja strādāt parlamentā. Piemēram, tie parlamentārieši, kuri sāka darboties jaunajā valdībā, par savu darbu Saeimā saņēma ap 80 eiro katrs.

Arī bijušais deputāts Jānis Junkurs (V), kurš pirmajā sēdē vien nodeva svinīgo zvērestu un uzreiz parakstīja iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu, par savu darbu Saeimā saņēma 79 eiro.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, samaksa par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, samaksa par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu