Krievijas hokejisti apspēlē ASV cīņā par bronzas medaļām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja izlase svētdien Maskavā apspēlēja ASV valstsvienību cīņā par bronzas medaļām pasaules čempionātā. Krievijas izlase uzvaru guva ar rezultātu 7:2.

Pirmā perioda sākumā Vjačeslavs Voinovs izvirzīja Krievijas izlasi vadībā, savukārt trešdaļas otrajā pusē Sergejs Mozjakins dubultoja turnīra saimnieku pārsvaru, gūstot vārtus skaitliskajā vairākumā.

Turpinājumā otrā perioda vidū Krievijas izlase guva divus vārtus trīs minūšu laikā. Vispirms ar precīzu metienu izcēlās Ivans Telegins, bet pēc tam rezultātu 4:0 panāca Jevgēņijs Dadonovs.

Nedaudz vēlāk ASV izlasei pirmos vārtus šajā mačā guva Frenks Vatrano, rezultatīvi noslēdzot skaitlisko vairākumu. Tomēr nepilnu minūti vēlāk Krievijas valstsvienības labā ar precīzu metienu izcēlās Artemijs Panarins.

Trešā perioda sākumā Vatrano guva otros vārtus šajā mačā ASV izlases labā, taču nepilnas septiņas minūtes pirms spēles beigām savus otros vārtus iemeta Mozjakins, atkal palielinot Krievijas izlases pārsvaru.

Mača galotnē Krievijas izlase ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, ko izdevās arī izmantot. Ar septītajiem vārtiem Krievijas izlases līdzjutējus iepriecināja Vadims Šipačovs, kurš bija precīzs septiņas sekundes pirms mača beigām.

Šipačovam tas bija sestais vārtu guvums šajā čempionātā. Uzbrucēja kontā ir arī 12 rezultatīvas piespēles un ar 18 rezultativitātes punktiem viņš ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

Pērn Krievija finālā ar 1:6 zaudēja Kanādai, bet 2014.gadā Minskā kļuva par pasaules čempioniem, to izdarot pirmajā sezonā ar Znaroku pie vadības grožiem.

Savukārt pērnā gada bronzas medaļniecei ASV neizdevās tikt pie godalgām divus čempionātus pēc kārtas pirmoreiz kopš 1950.gada.

Sestdien notikušajos pusfinālos Kanāda ar 4:3 aizraujošā cīņā pieveica ASV, bet Somija ar 3:1 apspēlēja turnīra mājiniekus Krievijas hokejistus.

Cīņa par pasaules čempiona titulu Kanādas un Somijas hokejistu starpā Maskavā sāksies plkst.20.45. Finālmaču tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV3.

Abas komandas savā starpā spēkojās arī grupu turnīrā, kad otrdien Somija guva uzvaru ar 4:0.

Kanāda tieksies pēc otrā čempionu titula pēc kārtas un 26.vēsturē.

Savukārt Somija čempionu titulu iepriekšējo reizi ieguva 2011.gadā. Somijas izlase ir vienīgā, kura šajā čempionātā vēl nav zaudējusi, jo tā uzvarēja visos septiņos B apakšgrupas mačos, savukārt ceturtdaļfinālā ar 5:1 uzveica Dānijas izlasi.

Turnīrā startējošās 16 komandas bija sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantēja pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā. Augstāko divīziju pēc šī turnīra pamet grupu vājākās komandas - Kazahstāna un Ungārija, kuru vietā nāks Slovēnija un Itālija. Iepriekš bija zināms, ka no augstākās divīzijas nevar izkrist Vācija un Francija, kas uzņems nākamā gada meistarsacīkstes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu