Bērniem uz skolu Talsos jāiet kājām vairākus kilometrus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Talsu novada Laidzes pagasta Stūrīšos dzīvojošo bērnu vecāki vērš uzmanību uz problēmām, ar kurām ik dienas saskaras viņu bērni. Deviņi skolas vecuma bērni ir spiesti vairāk nekā piecus kilometrus kājām iet uz skolu. No Stūrīšiem uz skolu nekursē neviens autobuss, kas vecākos jau radījis galēju izmisumu par šādu situāciju un šo bērnu drošību, otrdien vēstīja LNT raidījums "Tautas balss".

Viena no bērnu vecākiem Līga "Tautas balsij" pastāstīja, ka bērniem nav citu iespēju, kā tikai kājām no Stūrīšiem nokļūt skolā Talsos. Šajā maršrutā nekursējot neviens sabiedriskā transporta autobuss, arī skolas autobusi Stūrīšos nepiestāj.

"Man darbs sākas pulksten 6. Paņemt līdzi bērnu, lai viņš guļ mašīnā līdz 8:30, tas ir nereāli. Esam vērsušies dažādās iestādēs, bet nekādas atbildes. Neesam saņēmuši kaut kādas cerības, ka kaut kas uzlabosies," sacīja Līga.

No Stūrīšiem uz Talsiem ceļu kājām mēro deviņi dažāda vecuma skolas bērni. Viens no tiem šoruden sācis mācības 1.klasē, bet viens bērns ir ar invaliditāti, kuram tikt uz skolu saviem spēkiem esot ļoti grūti. Vecāki uztraucas par bērnu drošību uz ceļa, jo īpaši šobrīd, kad no rītiem un pēcpusdienā ārā ir tumšs.

Līga pastāstīja:

"Bērniem ir jāiet cauri mežam, kapiem. Diezgan daudz kilometru jāiet kājām."

Ik dienu bērni uz skolu iet vairāk nekā piecus kilometrus, un tikpat atpakaļ uz mājām. Uztraukumu vēl lielāku rada tas, ka šajā apkārtnē esot sociālā māja, kur dzīvo dažāds kontingents. Turpat policija izmitina arī reibumā aizturētos, kuri pēc tam iet to pašu ceļu, kuru skolēni.

Līga domā, ka Stūrīšos būtu jāpiestāj skolas autobusiem, kas tur braucot garām. Uztraukums par bērniem esot visiem Stūrīšu iedzīvotājiem, kuri vairs nevarot izturēt stresa pilnos rītus, vēstīja "Tautas balss".

Talsu novadā ir 14 pagasti, ieskaitot Laidzes pagastu. Jau pirms novada izveidošanas Stūrīšos vēsturiski un šobrīd nenotiek skolēnu pārvadājumi, tā raidījumam skaidroja Talsu novada pašvaldībā. Neesot iespējams uz Stūrīšiem novirzīt skolas autobusu, tādēļ sākta problēmas risināšana, iesaistot Talsu novada autotransportu.

Talsu novada pašvaldības pārstāvis Uldis Ezergals intervijā "Tautas balsij" atzina, ka viņi ir vērsušies novada autotransporta uzņēmumā ar lūgumu izskatīt iespēju kādu no saviem autobusu reisiem novirzīt arī braukšanai caur Stūrīšiem, jo pasažieru vidū būtu ne vien skolēni, bet arī pieaugušie.

Talsu novada autotransports esot devis pašvaldībai pozitīvu atbildi, līdz ar to

tuvākajā nākotnē caur Stūrīšiem varētu kursēt sabiedriskais autobuss divas reizes dienā - no rīta un pēcpusdienā.

Bērniem par autobusa biļetēm nebūs jāmaksā, sacīts pašvaldībā.

Šobrīd maršruts tiekot plānots. Kad autobuss sāks kursēt un skolēni varēs ērti aizbraukt uz skolu, šis jautājums neesot Talsu novada pašvaldības kompetencē. "Tas nenotiek ātri - saskaņošanas, izpētes un aprēķini. Tas prasa zināmu laiku, tie ir mēneši," pieļāva Ezergals.

Ja ne šajā mācību gadā, tad nākamajā bērniem noteikti vairs nebūs jāmēro ceļš uz skolu kājām, vēstīja raidījums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu