Terehovā un Grebņevā kravas auto rindu vairs nav

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Lai arī vēl pirms un pēc Ziemassvētkiem izbraukšanu uz Krieviju gaidīja vairāk nekā tūkstotis kravas automašīnu, trešdien Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktos kravas automašīnu rindu vairs nav.

Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone aģentūrai BNS teica, ka trešdien Terehovā izbraukšanu uz Krieviju gaida 20 kravas un 40 pasažieru automašīnu, bet Grebņevā - neviena kravas, bet 35 vieglās automašīnas.

Rindu kritums skaidrojams ar to, ka Krievijā sākas brīvdienas un autopārvadātāji cenšas līdz svētkiem kravas paspēt nogādāt noliktavās, tāpēc jaunas kravas automašīnas Latvijas-Krievijas robežu masveidā vairs nešķērso.

Vienlaikus nedaudz pieaudzis to kravas auto skaits, kas gaida iebraukšanu Latvijā, - Terehovā trešdien rindā gaida 90 spēkratu.

Vēl pirmdienas rītā Terehovā izbraukšanu no Latvijas gaidīja 720, bet Grebņevā - 96 kravas automašīnas, bet otrdien Terehovā stāvēja 420 spēkratu, bet Grebņevā rindu nebija.

Jau ziņots, ka kravas auto rindas uz Latvijas-Krievijas robežas sāka veidoties neilgi pirms Ziemassvētkiem. Pēdējos gados tieši gada nogalē uz Latvijas un Krievijas robežas tradicionāli veidojas kravas auto rindas. Arī pērn starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu kravas auto rindas vairs nebija, kaut arī Ziemassvētku vakarā Terehovā stāvēja 1050 kravas auto.

Šis jautājums tika pārrunāts arī Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālās vizītes laikā Krievijā, bet iekšlietu ministre Linda Mūrniece un Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs pirmdien situāciju izvērtēja uz vietas. Amatpersonas vienojās, ka pirmssvētku laikā abu valstu pārstāvji uz robežas strādās pastiprinātā režīmā. Latvijas Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars jau pagājušajā nedēļā uzdeva robežsargiem strādāt pastiprinātā režīmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu