Latvija nespēj atrisināt robežšķēršošanas problēmas ar Krieviju (179)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

24.decembrī izbraukšanu no Latvijas gaidīja 1640 kravas automašīnas, kas gan ir par 90 mazāk nekā 23.decembrī, tomēr salīdzinošos skaitļos tas ir nenozīmīgs samazinājums. Līdz Ziemassvētku pēcpusdienai Terehovas robežkontroles punktā izbraukšanu no Latvijas gaidīja 930 kravas automašīnas, bet Grebņevā - 540.

Pievienota 1.rinkopa

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) šodien 25.decembrī telefona sarunā ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu mudinājis vistuvākajā laikā rast risinājumu situācijai kravu pārvadājumu jomā uz Latvijas-Krievijas robežas. Par to biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Ārlietu ministrijas Preses centra nodaļā. Ministri vienojās, ka abu pušu iesaistītajām institūcijām, tostarp Latvijas autopārvadātāju asociācijai "Latvijas auto", jāturpina darbs, balstoties uz vienošanos, kas panākta 18.decembra Starpvaldību komisijas Transporta darba grupas ietvaros, lai vistuvākajā laikā veicinātu situācijas normalizēšanos.

Šonedēļ Krievijas muita publiskoja informāciju par lēmumu daļēji atvieglot kravas auto kontroli pierobežā, tomēr lēmumu par pastiprinātas kontroles atcelšanu pilnībā sola pieņemt, tiklīdz sekos reāla rīcība zaudējumu atmaksāšanā. Krievijas muitas dienests apstiprina, ka ir saņemti Latvijas autopārvadātāju asociācijas "Latvijas Auto" priekšlikumi kaimiņvalstij radīto zaudējumu atmaksai, līdz ar to, izprotot grūto situāciju, kontrole uz Latvijas-Krievijas robežas tikšot daļēji atvieglota. 

Krievija sola rīkoties, bet nekas nemainās.

Sarunas Vecrīgas restorānā nedod rezultātu

TVNET jau vēstīja, kamēr Latvijas autopārvadātāji sala uz robežas, Latvijas ierēdņi decembra vidū Rīgā mēģināja kaut ko sarunāt ar Krievijas muitniekiem Satiksmes ministrijā. Sarunas notika divas dienas pēc kārtas un lai tās noritētu veiksmīgāk, krievus veda arī uz restorānu Vecrīgā.

Satiksmes ministrs sarunās nepiedalījās, nebija arī citu valdības locekļu.

Latvijas pusi vakariņās pārstāvēja Satiksmes ministrijas valsts sekretārs, departamentu direktori, Muitas darbinieki, kā arī Autopārvadājumu asociācijas vadītājs Valdis Trēziņš. Viņiem pretī sēdēja 12 Krievijas ierēdņi. Lai arī Krievijas delegātus Rīgā lutināja un pat sargāja no preses uzmanības, kaimiņvalsts muita savus ierobežojumus vēl joprojām nav atcēlusi, tie muitnieki, kas bija Rīgā, lēmumus nepieņem.

Garākā automašīnu rinda uz Latvijas un Krievijas robežas bija izveidojusies 2007.gada decembrī, kad izbraukšanu no valsts gaidīja kopumā 2220 transportlīdzekļu. Terehovā toreiz rindā stāvēja 1320 kravas automašīnas, bet Grebņevā - 900 transportlīdzekļi.

Komentāri (179)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu