Zviedrijas tiesa pagarina «Saab» bankrota aizsardzības termiņu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas tiesa apstiprinājusi grūtībās nonākušā Zviedrijas autoražotāja «Saab» īpašnieku - Ķīnas un Japānas konsorcija «National Electric Vehicle Sweden AB» (NEVS) - prasību līdz martam pagarināt bankrota aizsardzības termiņu, kas noslēdzās novembra beigās.

Augustā NEVS uz trīs mēnešiem jau tika piešķirta bankrota aizsardzība, taču jaunais pagarinājums ilgs līdz 2.martam.

Konsorcijs norādījis, ka ir noslēdzis sākotnēju vienošanos ar pagaidām nezināmu Āzijas autoražotāju, kas paudis interesi kļūt par jauno vairākuma akciju īpašnieku.

NEVS jau atzinīgi novērtējis šādu tiesas lēmumu, uzsverot, ka kompānijai vēl nepieciešams laiks, lai pabeigtu pārrunas.

Administrators Larss Ēriks Gustafsons uzskata, ka pastāv labas izredzes veiksmīgai «Saab» reorganizācijai.

Tiesa norāda, ka pret bankrota aizsardzības termiņa pagarināšanu iebildis tikai viens no 19 kreditoriem, kas bija vērsušies tiesā.

Kā ziņots, ražošana Trolhetanas rūpnīcā Zviedrijas dienvidrietumos apturēta jau kopš maija, kad NEVS nespēja samaksāt piegādātājiem, bet reorganizācijas process, kas tika sākts augustā, nodrošinājis iespēju uzņēmumam atlikt maksājumus piegādātājiem un kreditoriem.

«Saab» 2011.gada decembrī piedzīvoja bankrotu, un to 2012.gadā iegādājās NEVS, kas tika izveidots «Saab» aktīvu pārņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu