Tūkstošiem šoferu salst uz robežas (102)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Latvijas-Krievijas robežas nav nekādu izmaiņu. Krievijas puse pagaidām nav sniegusi oficiālu atbildi uz Latvijas pagājušajā nedēļā iesniegto notu par situāciju uz abu valstu robežas, tā sarunā ar TVNET apliecināja Latvijas Autopārvadātāju asociācijas "Latvijas auto" direktors Valdis Tērziņš.

Pēdējās dienas uz Latvijas-Krievijas robežas pārmaiņu nav – aptuveni 1100 mašīnas gaida rindā Terehovā, savukārt vēl 500 – Grebņevā. Īstas kustības caur robežu nav, jo tas aizņem daudz laika un kravas automašīnu plūsma ir ierobežota. "Uz robežas ir jāgaida diennaktīm. Ja dienā pāri robežai tiek 200 mašīnas, tad ir ļoti labi," TVNET skaidro Tērziņš.

Kā atklāj "Latvijas auto" direktors, vislielākās problēmas esot tiem Latvijas kravu pārvadātājiem, kuri atgriežas no Krievijas – sals sestdienas naktī ir bijis mīnus 24 grādi un vietējos veikalos maize ir pieejama tikai no rītiem. Turklāt daži no šoferiem ir slimi ar temperatūru.

Valdis Tērziņš stāsta: "Vakar runāju ar šoferiem Krievijas pusē un

viņi ir vienkārši izmisuši.

Lai palīdzētu viņiem Latvijas auto organizē šoferu ēšanu Krievijas pusē – atradām, kas varētu nodrošināt pirmās nepieciešamības preces un pārtiku, lai palīdzētu šoferiem," teic Tērziņš uzsverot, ka atrasties šādos apstākļos šī ir ārkārtas situācija par kuru informēta arī Latvijas valdība.

Šobrīd apstiprinājumu no saņēmēja muitas Terehovā gaida vairāk kā 200 mašīnas, bet Grebņevā šis skaitlis ir ap 60. Liela daļa šoferu stāv rindā jau no pagājušās trešdienas. "Sacēlu augšā visus vēstniekus, uz Pleskavas robežas notika Latvijas konsuls, kurā tika atzīts, ka situācija ir tiešām slikta un par to šodien runājām arī valdības sēdē," pēdējās aktualitātes atklāj Autopārvadātāju asociācijas direktors.

Tērziņš norāda, ka priekšlikumi Krievijas pusei iesniegti jau piektdienas vakarā, tomēr atbilde vēl nav saņemta: "Process šobrīd ir ceļā pie vadības, bet cik ilgi tas tā būs – to ir grūti pateikt. Krievijā tomēr birokrātija ir liela. No viņu atbildes sagaidām šīs papilus kontroles atcelšanu. Tā rada milzīgas problēmas uz robežas ne tikai Latvijas pārvadātājiem. Terehovā uz robežas stāv visi – lietuvieši, poļi un latvieši. Tā ir jau starptautiska problēma."

Jautāts par publiskajā telpā izkanējušo informāciju, ka Krievija, tuvojoties svētkiem, ir nobloķējusi Latvijas eksportu, Tērziņš pauž viedokli, ka šāda situācija ir neizdevīga abām pusēm: "Maskavā jau ir neapmierinātie, kas gaida savu preci Jaungada tirdzniecībai un problēmas radušās arī Krievijas rūpniecībai.

Komentāri (102)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu