Ušakova «Saskaņa» zaudē TVNET un Veinbergai Augstākajā tiesā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesnešu kolēģija izskatīja Nila Ušakova partijas «Saskaņa» kasācijas sūdzību pret SIA TVNET un Sandru Veinbergu par «godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, atvainošanos un mantiskās kompensācijas piedziņu par nodarīto morālo kaitējumu» un 12.maijā nolēma atteikt partijas prasībai. AT lēmums nav pārsūdzams.

Talsu rajona tiesas priekšsēdētājs Alviss Jēkabsons, kurš iztiesāja šo civillietu pirmajā instancē, iepriekš stāstīja, ka strīds bijis par to, vai Sandras Veinbergas publikācija TVNET viedokļu sadaļā ir uzskatāma par ziņu vai par viedokli:

«Tiesa uzskatīja, ka tas tomēr ir viedoklis,»

atzina tiesnesis Alviss Jēkabsons.

Partija «Saskaņa» šo pirmās instances Talsu rajona tiesas spriedumu pārsūdzēja Kurzemes apgabaltiesā, tomēr arī šajā instancē Ušakova partijas «Saskaņa» civilprasība pret publicisti Sandru Veinbergu un portālu TVNET par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu publikācijā, kurā

Veinberga «Saskaņu» nodēvēja par prokremlisku partiju,

tika noraidīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu