Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Mārtiņdienas svinības

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 9.novembrī, no plkst. 12 līdz plkst. 16 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notika Mārtiņdienas svinības.

Laikā, kad saules enerģija ir mazinājusies, mūsu senči ar Mārtiņdienas tradīcijām vairojuši ne tikai savu pozitīvo enerģiju, bet arī spēku, svētību un auglību nākamajam gadam. Mārtiņdienas pasākums Brīvdabas muzejā tiek veidots kā ģimenes svētki, kas izglīto jauno paaudzi un stiprina ģimenes saites.

Šīs svinības Brīvdabas muzejā ir tradicionāls un ikgadējs pasākums.

Tradīciju svētki tiek piemēroti mūsdienu cilvēku uztverei, lai veicinātu cilvēku izpratni par tautas tradīciju nozīmi un vietu gan mūsdienu cilvēka, gan senču dzīvē.

Šogad Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Kurzemes sētā, Mārtiņdienu svinības veido Latvijas Kultūras koledžas svētku režijas studente, kura ir izvēlējusies pievērst uzmanību maskošanās nozīmei un mārtiņbērnu tradīcijām.

Apmeklētāji tiks aicināti piedalīties gan dziesmu dziedāšanā, gan dejošanā, gan rotaļās iešanā kopā ar mārtiņbērniem. Par svinību muzikālo noformējumu rūpēsies folkloras kopas "Rija" un "Senlejiņa". Pasākuma noslēgumā Kurzemes sētā Mārtiņš Sirmais piedāvās apmeklētājiem nogaršot Mārtiņdienas gaiļa zupu. Pēc mielošanās ar gaiļa zupu pie Priedes kroga tiks suminātas skaistākās Mārtiņdienas maskas, kuras veidojuši apmeklētāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu