Kučinskis: budžetu birojam apstiprināja valdība, atsevišķi ministri nebūs pamanījuši

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru prezidenta biroja budžeta palielināšana saistībā ar papildu darbinieku piesaisti bija valdības dienaskārtībā un visi ministri to akceptēja, pirmdien žurnālistiem pauda premjers Māris Kučinskis (ZZS).

«Es netaisos neko slēpt. Iepriekš griezos pie ministriem, lai lūgtu papildu finansējumu, viņi arī piekrita. Papildu darbinieki birojā nepieciešami, lai nodrošinātu pilnvērtīgu biroja darbību. Es arī varu skaidri pateikt ko katrs no cilvēkiem manā birojā dara un cik viņš ir noslogots,» sacīja Kučinskis.

Ministru prezidents arī norādīja, ka pašlaik viss biroja budžets netiek izmantots, jo esot rezerve, ja rodas situācija, kad nepieciešams algot vēl kādu cilvēku, un ja viņam būtu bijis laiks, finansējuma avots būtu atrasts cits.

«Vienotības» pārstāvis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens pastāstīja, ka partija uzņemas daļu atbildības, ka iepriekš nepamanīja līdzekļu palielinājumu birojam, taču kopumā atbalsta biroja spēju stiprināšanu.

Savukārt Nacionālās apvienības (NA) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš uzsvēra, ka NA, tāpat kā Finanšu ministrija, uzskata, ka finansējuma avots - līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, ir izvēlēts nepamatoti, bet biroja kapacitātes stiprināšana ir premjera atbildība.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka pēc Kučinska valdības apstiprināšanas par vairāk nekā 178 tūkstošiem eiro palielināts viņa biroja finansējums, 91 tūkstošus eiro atvēlot četru jaunu darbinieku algām, iepriekš ziņoja TV3.

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirti vairāk nekā 178 tūkstoši, lai, pēc Kučinska teiktā, «stiprinātu Valsts kancelejas kapacitāti».

Pats Kučinskis uzskata, ka naudas ņemšana šim mērķim no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem ir adekvāts solis. Līdzekļi izlietoti ne tikai algām, bet darba vietu iekārtošanai, piebilda Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

«Vienotības « pārstāve Solvita Āboltiņa iepriekš pauda, ka šāds lēmums pieņemts, neinformējot koalīcijas partnerus. Viņa gan atzīst, ka premjera biroja kapacitātes stiprinašana esot nepieciešama.

Divi no četriem jaunajiem darbiniekiem ir Kučinska bijušie ārštata padomnieki - Jānis Salmiņš un Aigars Freimanis, ar kuriem noslēgti pastāvīgi darba līgumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu