Latvijā prezentēts jaunākais "Pirelli" kalendārs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Rīgā notika "Pirelli" 2007. gada kalendāra prezentācija.

Kā stāsta "Pirelli" oficiālā izplatītāja Latvijā, kompānijas "Latakko" īpašnieks un direktors Jevgeņijs Kopilkovs, slavenais izdevums Latvijā tiek prezentēts ceturto reizi. Kalendāra tirāža ir 30 000 eksemplāru, no kuriem Latvijā nonākuši tikai 40, kuri, kā ierasts, tiek dāvināti Latvijā pazīstamiem cilvēkiem, kuri devuši ieguldījumu valsts sabiedriskajā, kultūras, sporta un ekonomiskajā dzīvē.

Šogad "Pirelli 2007" tika pasniegts režisoriem Jānim Streičam un Dž. Dž. Džilindžeram, aktieriem Lilitai Ozoliņai un Jurim Žagaram, grupai "Prāta Vētra", starptautiskā kinofestivāla "Arsenāls" prezidentam Augustam Sukutam, Latvijas Nacionālās operas direktoram Andrejam Žagaram, Latvijas 2006.gada čempionam futbola klubam "Ventspils", Itālijas vēstniekam Ferdinando Dzedzam, fotogrāfam Sergejam Kondrašinam, šefpavāram un restorāna īpašniekam Mārtiņam Rītiņam, uzņēmējiem Guntim Ķirsonam, Benitai Sadauskai, Māra un Zaigas Gaiļu pārim, Jurim Bindem, Vitālijam Gavrilovam un vēl virknei sabiedrībā pazīstamu cilvēku. Saskaņā ar tradīciju viens kalendārs tiek dāvināts Latvijas prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai.

Gulta un pieci stāsti

Jaunā kalendāra tapšanā piedalījušās piecas pazīstamas aktrises - Sofija Lorēna, Penelope Krusa, Hilarija Svanka, Naomi Vatsa un Lū Dilona, savukārt fotogrāfu darbs tika uzticēts Inesei van Lamsvērdei un Vinūdam Matadinam.

"Pirelli" 2007.gada kalendāra ideja formulēta šādi: "Gulta un pieci stāsti."

"Mēs esam istabā tikai ar gultu un palagu. Mēs vēlējāmies to uztaisīt, cik vien iespējams personīgu un intīmu, it kā mēs taisītu attēlus ar draugiem," sacīja Inese van Lamsvērde. Šis pilnīgi jaunais aktrišu attēlojuma veids krasi kontrastē ar parastajiem medijos redzamajiem piecu superzvaigžņu attēliem – no filmu pirmizrāžu sarkanā paklāja līdz glancēto žurnālu fotoattēliem un paparaci noķertajām bildēm. Tā Penelope Krusa parādās "liesmaina un juteklīga", Hilarija ir "tīrs, sparīgs un dabisks amerikāņu skaistums", Lū ir "eleganta un vēsa," Naomi ir "eleganta un izsmalcināta, pārstāvot britu perfektumu," un Sofija Lorēna ir "superzvaigzne un leģenda".

Pirmais "Pirelli" kalendāra numurs tika izdots tālajā 1964. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu