Restorāniem kases sistēmas nodrošināja SIA «BRIO EngineerinG»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas redzeslokā nonākušie SIA «Lage Ko» restorāni «Gan Bei» un citi ir bāru un restorānu biznesa sistēmas «brio» klienti, liecina uzņēmumu SIA «Brio SRC» un SIA «Brio EngineerinG» mājaslapā pieejamā informācija.

Uzņēmuma īpašnieks ir Georgijs Makejevs, bet valdes loceklis - Raimonds Zeltiņš. Savukārt uzņēmuma prokūrists ir Oļegs Halatovs.

Uzzinot, ka zvana Latvijas Radio, uzņēmuma darbinieks attrauca, ka viņi komentārus nesniedz, un nometa klausuli, bet vēlāk uz zvaniem neatbildēja.

Tikmēr Finanšu policija izplatījusi video, kurā demonstrē tās atklāto krāpšanas veidu, kā notika izvairīšanās no nodokļu nomaksas un grāmatvedības datu sagrozīšana, veicot nelikumīgas manipulācijas ar nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskām ierīcēm jeb kases aparātiem.

Valsts budžetam nodarītie zaudējumi, visticamāk, būs mērāmi miljonos eiro,

sacīja Finanšu policijas priekšnieks Kaspars Podiņš.

Ar restorānu tīkla «Gan Bei» īpašniekiem saistītā organizētā noziedzīgā grupa katru mēnesi no uzņēmuma kases aparātiem izzagusi aptuveni 700 000 līdz 800 000 eiro skaidras naudas jeb 50% no mēneša apgrozījuma.

Finanšu policija vakar aizturējusi septiņus šīs grupas dalībniekus,

tostarp Saeimas deputāta Sergeja Potapkina sievu, kura bijusi viena no organizētā noziedzīgā grupējuma vadītājām.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas redzeslokā nonākušie SIA «Lage Ko» restorāni «Gan Bei» un citi ir bāru un restorānu biznesa sistēmas «brio» klienti, liecina uzņēmumu SIA «Brio SRC» un SIA «Brio EngineerinG» mājaslapā pieejamā informācija.

Mājaslapā norādīts, ka to klientu vidū ir «Lage Ko» restorāni «Thali» un «Gan Bei», restorāns-bistro «Kļavas Lapa», bārs-restorāns «Neo», bistro «Lage» un «Mandarin».

Aģentūra LETA telefoniski sazinājās ar uzņēmumu «Brio SRC» un SIA «Brio EngineerinG» biroju, taču tur norādīja, ka

patlaban neviens no uzņēmumu vadības nav pieejams sarunai un komentāru sniegšanai.

Mājaslapā «briosys.lv» rakstīts, ka «brio» sistēma, kas paredzēta bāru un restorānu biznesam, ir ērta, pateicoties programmas mobilitātei, vienkāršajai lietošanai un piedāvāto funkciju daudzumam. Izstrādājot firmas «brio» sistēmu, akcents likts uz vispārējo kopējo risinājumu, lai tas palīdzētu kontrolēt restorānu biznesu visos aspektus no ienākošajām pavadzīmēm līdz kopējai situācijas analīzei. Sistēmas pamatuzdevums ir līdz minimumam samazināt zuduma procentus un paaugstināt klienta apkalpošanas kvalitāti.

«Brio EngineerinG» izstrādā un ražo pašu kases aparātus un POS sistēmas, kā arī programmas nodrošinājumu preču uzskaitei un grāmatvedības uzskaitei. Mājaslapā rakstīts, ka «Brio EngineerinG» ir iekarojusi vienu no vadošajām vietām apkalpošanas sfēras un mazumtirdzniecības informācijas tehnoloģiju risinājumu tirgū un tai darba pieredze ir kopš 1991.gada. «Brio EngineerinG» piedāvā plašu risinājumu spektru apkalpošanas un tirdzniecības nozarei, proti, restorāniem, viesnīcām, klubiem, bāriem un kafejnīcām, sporta klubiem, veikaliem, degvielas uzpildes stacijām.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis šodien preses konferencē ne apstiprināja, ne noliedza, ka kratīšanas un aizturēšanas būtu veiktas restorānu «Gan Bei» īpašnieka «Lage Ko» birojā un restorānos, taču apstiprināja, ka starp vakar aizturētajiem un apcietinātajiem ir arī Saeimas deputāta Potapkina sieva Gaļina Karmača, kura ir «Lage Ko» līdzīpašniece.

VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš informēja, ka

kopumā 9.decembrī un 10.decembrī veiktas 30 kratīšanas.

Kopumā ir aizturēti septiņi cilvēki, no kuriem pieci cilvēki ir organizētā noziedzīgā grupējuma kodols. Podiņš apstiprināja, ka Potapkina sieva bija viena no organizētā noziedzīgā grupējuma vadītājām. Patlaban no aizturētajām personām apcietinājumā atrodas divas personas. Šodien notiek tiesas sēdes, kurā tiek lemts par drošības līdzekli trešajai personai, kurai VID arī rosinājis piemērot apcietinājumu.

Foto: Ekrānuzņēmums

Kā norāda VID pārstāvji, organizētais noziedzīgais grupējums no kases aparātiem izzagto naudu tērējis uzņēmuma

vadības un noziedzīgā grupējuma vajadzībām, kā arī aplokšņu algu izmaksai darbiniekiem.

Podiņš norādīja, ka kratīšanā ir izņemts pietiekams pierādījumu apjoms, tostarp kases aparātu sistēmbloki, zibatmiņas ar ļaunprogrammatūru un darbinieku aplokšņu algu saraksti. Savukārt Čerņeckis norādīja, ka, analizējot iegūtos pierādījumus, iespējams, tiks sākti kriminālprocesi arī pret citiem tirdzniecības un pakalpojumu jomā strādājošiem uzņēmumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu