Seile nevirzīs tālāk pedagogu algu publiskošanas jautājumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile tomēr nevirzīs tālāk pedagogu algu publiskošanas jautājumu, pastāstīja izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos Egija Saļņikova.

Apzinoties nepieciešamību rast efektīvu ilgtermiņa risinājumu, kas veicina skaidrību par pedagogu algu veidošanos, apmēru un tam paredzētā valsts finansējuma godīgu pārdali, Mārīte Seile vēlas turpināt padziļinātas diskusijas un darbu kopā ar sociālajiem ar partneriem un nolēmusi neuzturēt pedagogu algu publiskošanas jautājuma tālāku virzīšanu, norāda Saļņikova.

Valdība iepriekš diskutēja, vai ir atbalstāma Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iecere publiskot skolotāju algas, lai uzzinātu, cik skolotāji saņem, nodrošinātu naudas izlietojuma pārskatāmību un kontroli. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) pieļāva, ka tas varētu radīt nevajadzīgu situācijas saspīlējumu. Bet bijusī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete komentēja, ka skolotāju algu publiskošana var atstāt negatīvas sekas uz sabiedrību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu