Apgabaltiesa atzīst izdevēju Simsoni par vainīgu izspiešanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Rīgas apgabaltiesa izdevēju Aiju Simsoni, kura iepriekš tika apsūdzēta par naudas izspiešanu no plastikas ķirurga Jāņa Ģīļa, atzina par vainīgu izspiešanā. Tiesa viņai piesprieda nosacītu brīvības atņemšanas sodu.

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurore Ingrīda Garkalne ar spriedumu ir apmierināta, informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Kā informēja Pakalne, šodien tika nolasīts saīsinātais spriedums un persona atzīta par vainīgu pēc Krimināllikuma 183.panta pirmās daļas. Pilnais spriedums būs pieejams 21.decembrī.

2009.gadā krimināllietā, kurā izdevniecības "Rīgas Viļņi" valdes priekšsēdētāja Simsone tika apsūdzēta izspiešanā, Rīgas apgabaltiesa nolēma nosūtīt tiesiskās palīdzības lūgumu uz Franciju, lai veiktu kāda liecinieka nopratināšanu.

Simsone lēmumu pārsūdzēs

Kā norādīja Simsone, viņa tiesas lēmumu nekādā gadījumā neatzīst un, tiklīdz tas būs iespējams, tas tiks pārsūdzēts.

Uzņēmēja domā, ka šajā gadījumā tiesa, iespējams, gribējusi, lai "vilks ir paēdis un kaza dzīva", jo šajā gadījumā zaudētāji ir abas puses.

Tāpat viņa uzskata, ka šāds precedents varētu raisīt bažas citiem plastisko operāciju pacientiem par savu tiesību aizstāvību. Simsone arī atzina, ka būs jāpiepazīstas ar pilno tiesas spriedumu.

Lietas izskatīšana tolaik tika atlikta uz nenoteiktu laiku

Kā ziņots, šajā krimināllietā prokuratūra vairākkārt grozījusi Simsones apsūdzību, taču Krimināllikuma pants, pēc kura viņa tiek apsūdzēta, palicis nemainīgs.

Neraugoties uz Simsones vēlmēm, tiesa krimināllietu skata slēgtās sēdēs, jo to lūdza gan prokurore, gan Ģīļa aizstāvis Juris Marins, kuri atsaucās uz Ārstniecības likuma normām un personas datu aizsardzību, kas liedz publiski izpaust ar personām saistītus veselības jautājumus.

Savukārt Simsone, iepriekš, argumentējot savu lūgumu, sacīja, ka par viņas veselības stāvokli un ar to saistītajām problēmām jau tāpat zina visa Latvija, tādēļ viņai nav pamata kaut ko slēpt.

Apsūdzība Simsonei uzrādīta pēc Krimināllikuma 183.panta 2.daļas. Simsone savu vainu noliedz un paudusi neizpratni par apsūdzības pamatojumu.

Jau ziņots, ka Ģīlis 2005.gada sākumā vērsās prokuratūrā, apgalvojot, ka Simsone no viņa izspiež naudu, draudot ar nomelnojošām publikācijām presē, bet izdevēja apgalvoja, ka ķirurgam prasījusi kompensāciju par neveiksmīgu operāciju.

Policija ierosināja krimināllietu par izspiešanu, bet Simsone vērsās Siguldas tiesā ar prasību pret Ģīli par nekvalitatīvi veiktu operāciju. Tiesa noteica medicīnisko ekspertīzi, kas arī tika veikta, bet patlaban minētās prasības lietas izskatīšana ir apturēta līdz brīdim, kad spēkā stāsies spriedums Rīgas apgabaltiesā izskatāmajā krimināllietā.

Simsone no ķirurga vēlas piedzīt 19 555 eiro (13 747 latus) - tā ir summa, kas it kā tērēta atkārtotai operācijai Francijā.

Iepriekš Simsone sacīja, ka mierizlīgums starp abām pusēm ir atkarīgs no Ģīļa. "Šajā procesā cietēji ir visi," sacīja Simsone, "man nervi ir pabojāti, bet viņam - reputācija."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu