Nākamgad Kokneses novadā varētu lemt par bezmaksas pusdienām visiem bērnudārzu audzēkņiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kokneses novada dome, lemjot par nākamā gada pašvaldības budžetu, varētu atbalstīt ieceri par brīvpusdienām visiem novada pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem, apgalvoja pašvaldībā.

Domē martā un aprīlī saņemti bērnudārzu «Bitīte» un «Gundega» audzēkņu vecāku iesniegumi ar lūgumu no pašvaldības budžeta līdzekļiem apmaksāt pusdienas visiem bērniem.

Pašvaldībā norāda, ka šī gada pašvaldības budžetā nav ieplānoti līdzekļi bērnu bezmaksas ēdināšanai novada pirmsskolas izglītības iestādēs, izņemot piecgadīgos un sešgadīgos bērnus, kuriem jau pašlaik tiek apmaksātas pusdienas.

Savukārt bērnu vecākiem no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm ir tiesības vērsties sociālajā dienestā un saņemt finansiālu palīdzību. 2015.gadā pabalstu bērnudārza maksas segšanai novadā ir saņēmušas 16 ģimenes par kopējo summu 2 520 eiro.

Tāpēc domes deputāti lēmuši jautājumu par brīvpusdienu piešķiršanu bērniem, kuri apmeklē novada pirmsskolas izglītības iestādes, izskatīt, izstrādājot 2017.gada budžetu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu