LNSO sezonas noslēguma koncertā - krievu diriģents Vladimirs Fedosejevs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lnso.lv

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) sezonas noslēguma koncertā 14. maijā Latvijas publikas priekšā stāsies krievu diriģents Vladimirs Fedosejevs, informē LNSO. Noslēguma koncerta programmā tiks atskaņots Sergeja Rahmaņinova Otrais klavierkoncerts, kurā solists būs pianists Andrejs Osokins, kā arī Aleksandra Skrjabina Trešā simfonija jeb «Dievišķā poēma».

Fedosejeva iepriekšējais koncerts ar LNSO notika 2013. gada 27.septembrī, un tas atnesa orķestrim Lielo mūzikas balvu kategorijā «Gada koncerts». Toreiz programmā bija Jura Karlsona «Sids», Modesta Musorgska «Nāves dziesmas un dejas» solista Egila Siliņa izpildījumā un Sergeja Rahmaņinova Otrā simfonija.

Fedosejevs ir Čaikovska Lielā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents, Tokijas Filharmonijas orķestra pirmais viesdiriģents, pastāvīgais viesdiriģents Cīrihes opernamā un Cīrihes «Tonhalle». Pēdējos gados maestro bijis viesdiriģents Bavārijas radionamā, Ķelnes filharmonijā, Leipcigas «Gewandhaus», Berlīnes filharmonijā, kā arī pie Francijas Radio filharmoniskā orķestra diriģenta pults.

Fedosejeva lielāko sasniegumu skaitā ir Berlioza, Čaikovska, Janāčeka, Musorgska, Rimska-Korsakova, Šostakoviča un Verdi operu iestudējumi Vīnē, Parīzē, Cīrihē, Milānā, Bregencā, Florencē un citviet. Maestro vadībā tapuši Bēthovena, Brāmsa un Šostakoviča simfoniju ieskaņojumi, viņš ieskaņojis arī Čaikovska, Mālera, Taņejeva simfonijas, Dargomižska un Rimska-Korsakova operas. Sevišķā kritiķu un klausītāju godā ir Fedosejeva vadībā tapušais Musorgska operas «Boriss Godunovs» ieraksts.

Andrejs Osokins ir «Lielās mūzikas balvas 2008» ieguvējs kategorijā «Gada debija». Viņš koncertējis ar izciliem pasaules orķestriem un sadarbojies ar mūsdienu spožākajiem diriģentiem. Osokins ir Starptautiskā Pianisma foruma klausītāju balvas ieguvējs.

Koncerts notiks 14. maijā plkst.19 Lielajā ģildē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu