2007.gada "Pirelli" kalendārs - gulta un pieci stāsti (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar nepacietību gaidītais "Pirelli" kalendāra 2007.gada izdevums ceturtdienas vakarā tika prezentēts presei, viesiem un kolekcionāriem no visas pasaules Londonas Batersī Evolūcijas parkā.

Šā izdevuma zvaigznes ir piecas Holivudas viscienītākās un mīlētākās aktrises: Sofija Lorēna (Sophia Loren), Penelope Krusa (Penelope Cruz), Hilarija Svanka (Hilary Swank), Naomi Vatsa (Naomi Watts) un jaunpienācēja Lū Dilona (Lou Doillon), kuras Kalifornijā fotografējis holandiešu fotogrāfu pāris Inese van Lamsvērde (Inez Van Lamsweerde) un Vinūds Matadēns (Vinoodh Matadin).

Unikālais 2007.gada kalendārs iezīmē pagrieziena punktu: nav spozmes, kas raksturoja iepriekšējos izdevumus. Notikusi atgriešanās pie filmēšanas laukuma vienkāršuma, stāstiem un agrīno 60.gadu fotogrāfijas (atmiņas par Pjēra Paolo Pazolīni un Mikelandželo Antonioni filmām): cilvēka personība valda pār pārējo uz vienkārša, neizpušķota fona.

Vienkārši, spontāni attēli portretē piecas sievietes. Šie dziļie, slēptie stāsti atklāj visprivātāko un slēptāko galveno lomu tēlotāju dvēseli. Aktrišu stingrās un lepnās personības pamatīgi izceļas uz fona kailuma. Viena gulta, piecas galvenās varones un pieci stāsti parādās kalendārā, kurš izaicina modes untumus, lauž paražas un iedziļinās sieviešu psihē. Intelektuāls, psiholoģisks un māksliniecisks ir tie īpašības vārdi, kuri vislabāk raksturo šo izdevumu.

"Mēs esam istabā tikai ar gultu un palagu. Mēs vēlējāmies to uztaisīt cik vien iespējams personīgu un intīmu, it kā mēs taisītu attēlus ar draugiem," sacīja Inese. Šis pilnīgi jaunais aktrišu attēlojuma veids krasi kontrastē ar parastajiem medijos redzamajiem piecu superzvaigžņu attēliem – no filmu pirmizrāžu sarkanā paklāja līdz glancēto žurnālu fotoattēliem un paparaci noķertajām bildēm.

2007.gada kalendārs ir spēcīga vienkāršu, eklektisku attēlu kombinācija, kas dziļi atklāj sievietes personību. Dižā portretiste Inese uzreiz nodibina kontaktu ar zvaigznēm un ļauj viņām justies nepiespiesti. No vienas sievietes pie otras viņa mēģina notvert galveno lomu tēlotāju slēptākās un spēcīgākās izteiksmes. Tā Penelope Krusa parādās "liesmaina un juteklīga", Hilarija ir "tīrs, sparīgs un dabisks amerikāņu skaistums", Lū ir "eleganta un vēsa", Naomi ir "eleganta un izsmalcināta, pārstāvot britu perfektumu" un Sofija Lorēna ir "superzvaigzne un leģenda".

Rezultāts ir 26 neticami spēcīgas melnbaltas fotogrāfijas. Vienkāršo, atklāto attēlu gaisma, kompozīcija un atmosfēra ir viss, ko vien var gaidīt no tādiem diviem dižiem starptautiskiem fotogrāfiem kā Inese un Vinūds.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu