Ārvalstniekiem Rīgu prezentēs kā jūgendstila metropoli (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īsfilma "Rīga - jūgendstila metropole" paredzēta ārvalstu viesiem, kuri Latvijas galvaspilsētā vēlas ieraudzīt ko vairāk par izklaidēm krogos. Tā šodien filmas prezentācijā pastāstīja filmas producents, studijas "Videoparks" direktors Uģis Kocers.

Filma "Rīga - jūgendstila metropole" ir 20 minūšu gara, un tajā tiek stāstīts par pilsētas jūgendstila arhitektūru un slavenākajiem arhitektiem. Materiālā redzami skati ar jūgendstila paraugiem Rīgā.

Filma ir divās valodās - angļu un latviešu. To pēc Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centra pasūtījuma uzņēmusi studija "Videoparks", filmēšana ilga vienu mēnesi. Tās tekstu ierunājis žurnālists Kārlis Streips, un scenārija autore ir Latvijas Televīzijas raidījuma "Ielas garumā" veidotāja Lilita Eglīte.

Īsfilmu paredzēts izmantot Rīgas prezentācijas vajadzībām ārvalstīs, kā arī uzņemot viesus Rīgas pašvaldībā.

Kocers pauda, ka tā sniedz īsu ieskatu ārvalstu tūristiem par Latvijas galvaspilsētas arhitektūru un aicina to apskatīt klātienē, savukārt visu par Rīgas jūgendstilu būtu vērts atspoguļot divas līdz trīs stundas ilgā filmā.

Filmā kā interesants fakts pieminēta arī Alberta iela, kurā 90% ēku ir jūgendstila celtnes.

Producents uzskata, ka filmas latviskā versija noderīga arī vietējiem iedzīvotājiem, lai uzzinātu par Rīgas vēsturiskā centra arhitektūru, slaveniem ēku senajiem īpašniekiem un pazīstamām personībām, kas dzīvojuši šajās mājās.

"Filma aicina vairāk palūkoties uz ēku augšpusi, kur jūgendstilam raksturīgi redzami labākie rotājumu elementi," informēja Kocers.

Šodien tika prezentēts arī reklāmas klips par Rīgu. Tas ir minūti ilgs, un tajā atspoguļota svarīgākā informācija par Latvijas galvaspilsētu un norisēm tajā. Reklāmas klipā tiek atskaņota speciāli tam rakstīta mūzika. Tas filmēts pagājušajā vasarā, un šo darbu veica divas producentu grupas.

Klipu no 6.novembra pārraida televīzijas kanālā "BBC World", informēja Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centra mārketinga projektu vadītāja Rudīte Leikuma.

Decembrī klipu demonstrēs arī televīzijas kanālā "Liberty TV" franču valodā runājošai auditorijai.

Gan filmas "Rīga - jūgendstila metropole", gan reklāmas klipa izmaksas ir līdz 10 000 latu. Šī summa piešķirta Rīgas domes šī gada budžetā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu