Līdz tiesai nonākusi Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lieta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zemgales tiesas apgabala prokurore Vida Kravcova vakar izskatīšanai tiesā nodevusi krimināllietu par bruņoto spēļu zāles "Fēnikss" aplaupīšanu Jēkabpilī, kuras laikā gāja bojā viens policists, bet vēl divi citi tika ievainoti. Lietā kopumā apsūdzētas septiņas personas, bet tieši par bruņoto laupīšanu Jēkabpilī apsūdzēti pieci vīrieši. Minētā lieta nodota Zemgales apgabaltiesai, informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Nu jau bijušie vienības "Alfa" darbinieki Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars, privātpersona Staņislavs Babelis un bijušie Valsts policijas Tukuma iecirkņa darbinieki Deniss un Pāvels Hristoforidi apsūdzēti par bruņoto laupīšanu Jēkabpilī, bet vēl lietā figurē Staņislavs Berkuls un Edgars Paruškins, kuriem ar traģisko aplaupīšanu Jēkabpilī neesot nekāda sakara, bet viņi apsūdzēti par senākiem noziegumiem.

Lēmumā tiesai norādītas epizodes, kurās apsūdzētās personas izdarījušas noziedzīgus nodarījumus, proti, apsūdzības celtas par 2008.gadā un 2010.gadā veiktajām zādzībām, 2010.gadā izdarīto svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, 2009.gadā veikto personas sagrābšanu mantkārīgā nolūkā, lietojot vardarbību un draudus, šajā gadā izdarīto izspiešanu, sveša maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu un iznīcināšanu un sveša maksāšanas līdzekļa atkārtotu nelikumīgu izmantošanu un laupīšanu.

Bijušais patruļpolicijas vienības "Alfa" darbinieks Žagars apsūdzēts par citas personas, kas izpildīja dienesta pienākumus, tīšu prettiesisku nonāvēšanu vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā, kā arī mēģināja noslepkavot otru policijas darbinieku. Savukārt Deniss Hristoforidi apsūdzēts par to, ka izdarīja citas personas, kas izpildīja dienesta pienākumus tīšas prettiesiskas nonāvēšanas vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā mēģinājumu.

Apsūdzības prokurore šajā lietā cēla jau maija beigās. Bruņotā laupīšana notika šā gada 25.janvāra rītā. Laupītāji ievainoja spēļu zāles darbinieku, paņēma sev līdzi vairāk nekā 104 000 latu un devās prom ar automašīnu "Chrysler Voyager".

Noziedzniekus sāka vajāt policisti. Likumsargi viņus iedzina strupceļā. Izcēlās apšaude, kuras laikā gāja bojā Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Znotiņš. Apšaudē tika ievainoti arī divi citi policisti un trīs no pieciem noziedzniekiem, kurus visus piecus drīz pēc tam izdevās aizturēt.

Vēlāk izrādījās, ka četri no pieciem uzbrucējiem paši bijuši policisti. Starp aizturētajiem bija bijušie Tukuma policisti brāļi Denis un Pāvels Hristoforidi, patruļpolicijas vienības "Alfa" darbinieki Žagars un Koņuhovs, kā arī privātpersona Babelis. Nākamajā dienā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa visiem pieciem aizturētajiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu