Sportisti dūres vicina ne tikai ringā (62)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ne sevišķi priecīga ziņa bija daudziem hokeja faniem. No vienas puses, mēs priecājamies par labajiem hokejistu panākumiem, tomēr pēc kautiņa Vecrīgā hokejistam Edgaram Masaļskim tika veikta potītes operācija. Tas nozīmē, ka vismaz trīs mēnešus Edgars nevarēs atgriezties hokeja laukumā. Masaļskis nav vienīgais sportists, kurš ir iesaistījies kautiņos.

Latvijas sportisti bieži iesaistās dūru vicināšanā. Rodas jautājums - vai tiešām viņiem tieksme uz konfliktiem ir lielāka nekā citiem?

Ingmārs Jurisons, portāla "e-sports" galvenais redaktors: "Sportā ir cilvēki, kas grib būt pirmie, tiecas uz uzvarām un pierādīt savu pārākumu. Tas ir raksturā, tas ir asinīs izcīnīt uzvaru jebkurā situācijā. Tas var nākt par ļaunu, ir vieglāk aizskarami un izprovocējami."

Edgars Masaļskis nav vienīgais sportists, kura vārds saistās ar skaļiem konfliktiem. Treneris Oļegs Znaroks ne tikai Somijas hokeja tiesnesi iekaustījis, bet savulaik cīnījies ar slavenā reketiera Haritonova grupējumu restorānā "Jūras pērle". Pašlaik konfliktē tikai ar Valsts valodas centru.

Visiem vēl labā atmiņā svarcēlāja Viktora Ščerbatiha mēģinājums restorānā Rēzeknē aizstāvēt savu draugu un neļaut viņu apsaukāt par cūku. Pēc kautiņa slimnīcā ar smagām traumām nonāca trīs cilvēki. Svarcēlāja un viņa drauga cietušo vidū nebija.

Vēl vienam hokejistam Mārtiņam Raitumam ķibele gadījās pērnvasar Liepājā. Raitums uzmācies ar savu klātbūtni nepazīstamai jauniešu kompānijai un aizskāris kādu meiteni. Saņemot aizrādījumu, Mārtiņš belzis sarunas biedram pa seju ar pusizdzertu degvīna pudeli.

Liepājā kādu dienu atpūsties ieradušies autorallisti brāļi Neikšāni. Lamāšanās un glāžu mētāšana šķita nieki, līdz viens no brāļiem izdomāja, ka viņam gatavotais dzēriens nav baudāms un nolēma bārmeni pārmācīt, ar alus kausu pārsitot tam galvu. Vēlāk savu tiesu dabūja arī policija un ārsti.

Savukārt konfliktā, kurā iesaistījās Edgars Masaļskis, vissmagāk cieta viņš pats. Hokejistam lauzta labās kājas potīte.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu