Šeila: modē ir intelekts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

26.novembrī t/c "Galerija Centrs" sarunu šovā "Modes brokastis" Dāvids un Elita Patmalniece sarunājās ar modes mākslinieci Šeilu. Elita un Dāvids skatītājiem sniedza ieskatu modes aktualitātēs un kopā ar Šeilu diskutēja par Latvijas jaunajiem modes māksliniekiem, vīriešu un sieviešu attiecībām un to, kāda nozīme ir ģimenei mūsdienu cilvēka dzīvē.

"Es Šeilu pazīstu jau ļoti sen, vienlaikus mūsu darinātajās kāzu kleitās pat laulājušās divas līgavas. Es zinu, ka viņa nekad nebūs biznesa cilvēks un viņas tērpi nebūs pieejami lielā skaitā, jo Šeila katru tērpu rada speciāli konkrētam cilvēkam, tajā ieliekot sirdi un daļu no sevis. Kaut katrs spētu būt tik neviltoti patiess, cik ir viņa," saka Dāvids.

Intervijas laikā Šeila atzina, ka savu sapni ir īstenojusi un no drēbju šuvējas lellēm tagad ir kļuvusi par pieprasītu tērpu mākslinieci. Šeila spēj mainīt lomas un ikdienā pārtapt no mākslinieces gādīgā sievā un mātē, jo svarīgi ir sajust katras lomas nozīmīgumu arī ikdienā.

Runājot par laimi, māksliniece atzina, ka no tās pārpilnības varētu sajukt prātā, jo ikdienā to smeļas no apkārt esošiem cilvēkiem. Pašlaik Šeila jūtas „jauna un zaļa” daudzu iespēju priekšā, bet vecumdienās noteikti pievērsīsies memuāru rakstīšanai un gleznošanai. „Latvijas valsts ir prikruta, un tajā ir biezum daudz talantīgu cilvēku,” saka Šeila. Runājot par to, kas pašlaik ir modē, māksliniece atzīst, ka noteikti intelekts, saprāts un spēcīgas sajūtas. Dāvids Šeilu salīdzināja ar slaveno britu modes mākslinieci Vivjenu Vestvudu, bet pati viņa atzina, ka nekad nevarētu uzvilkt „slikti pašūtu pelēkas krāsas kostīmu”. Māksliniece svētkos visiem novēl būt pašiem sev, bet īpaši sievietēm sapucēties par godu kādam īpašam vīrietim un nebaidīties būt valdzinošām.

"Zinu, ka Šeilai ir vēl daudz nepiepildītu sapņu, noteikti novēlu viņai visus tos īstenot. Mums abām ir daudz kas kopīgs, viena no lietām ir spēja visu uztvert pozitīvi un katrā lietā saskatīt ko jauku. Man viņā ļoti patīk tas, ka viņa ikvienā cilvēkā saskata labo, tas noteikti palīdz vieglāk veidot komunikāciju ar cilvēkiem," uzskata Elita Patmalniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu