Bānītis svētkos kursēs biežāk

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tradicionālajos Bānīša svētkos, 6.septembrī, pasažieru vilciens piecas reizes ceļos no Gulbenes uz Alūksni un pretējā maršrutā - sešas reizes.

Gulbenes pašvaldībā "Dzirkstele" uzzināja, ka tādējādi bānīša 105. dzimšanas dienas svinībās vilciens kursēs biežāk nekā parasti.

Varēs iegādāties dienas biļeti un saņemt aproci, kas kalpos kā ieejas biļete visos 11 reisos.

Gulbenē piedalīties aktivitātēs varēs visu dienu no pulksten 9.30 līdz 18.00. Būs arī iespēja izzināt bānīša vēsturi un tagadni ekskursijās, vizināties ar rokas drezīnu un motordrezīnu. Notiks gulbeniešu un alūksniešu dziesmu duelis Ivetas Feldmanes vadībā. Uzstāsies deju studija "Horeo". Modes pasaulē vedinās "Mis Alūksne" un "Misters Alūksne", kā arī bānīša radošā studija "Varavīksne". Ar padomiem neskoposies Latvijā vienīgā kāzu muzeja saimniece.

Notiks arī karaoke. Par aktivitātēm bērniem gādās Gulbenes jauniešu klubs "Bāze". Svētku koncertu sniegs grupa "Pulse efect".

Stāmerienas pieturā visu dienu notiks tradicionālais bazārs, varēs lustēties kopā ar aktieriem Vari Vētru, Jāni Paukštello, Andri Bērziņu, komponistu Juri Vaivodu, Rīgas cirka māksliniekiem, Latvijas Leļļu teātra aktieriem. Uzstāsies deju studija "Savanna" un vietējie deju kolektīvi.

Papardes pieturā varēs aktīvi atpūsties "X-parka" piedāvātajās ekstrēmo sporta veidu atrakcijās, braucot ar kvadricikliem, spēlējot peintbolu. Varēs nobaudīt "Papardes laupītāju putru", piedalīties laupītāju sporta spēlēs un atpūsties laupītāju apmetnē.

Alūksnē visu dienu no pulksten 9.45 līdz 21.00 būs koncerts - uzstāsies rajona deju kolektīvi, Rīgas deju grupa "Karinedance", alūksniešu novadnieks un šova "Dejo ar zvaigzni" dalībnieks Jēkabs Nākums un Zane Prokofjeva. No pulksten 20.00 līdz 21.00 skanēs muzikāls sveiciens no "Rakariem".

Alūksnes dzelzceļa stacijas ēkā darbosies arī fotoizstāde "Bānītim - 105" un bērnu darbu izstāde "Izveido pats savu bānīti!".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu