AT Senāts noraida kasācijas sūdzības Jūrmalgeitas lietā (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākās tiesas (AT) Senāta Krimināllietu departaments ar 22.augusta lēmumu atstājis negrozītu Krimināllietu tiesu palātas spriedumu 2005.gada Jūrmalas pašvaldību vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā, kurā apsūdzēts bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Juris Hlevickis (tolaik LPP), uzņēmējs Germans Milušs un deputāta kandidāts Gvido Harijs Volbrugs (JC).

Hlevicka un Miluša aizstāvju kasācijas sūdzības noraidītas, uzzināja AT. Spriedums stājies spēkā un nav pārsūdzams, līdz ar to Hlevickis zaudējis Jūrmalas domes deputāta mandātu.

Gan Zemgales apgabaltiesa 2007.gada martā, gan AT Krimināllietu tiesu palāta 2008.gada janvārī Hlevicki, Milušu un Volbrugu atzina par vainīgiem kukuļa došanā Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam ("Mūsu zeme"), lai viņš domes priekšsēdētāja vēlēšanās nobalsotu par Hlevicki.

Hlevickim un Milušam piemērots piecu gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju, Volbrugam trīs gadu brīvības atņemšana nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku. Miluša sievas iemaksātā drošības nauda - 20 000 lati - jāieskaita Valsts kasē, nolēma tiesa.

Jau ziņojām, ka AT šā gada pavasarī tika iesniegtas vairākas kasācijas sūdzības Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā.

27.martā kasācijas sūdzību iesnieguši Hlevicka aizstāvji Uldis Cakars un Jānis Grīnbergs, 31.martā Grīnbergs iesniedzis arī sūdzības papildinājumus, bet 28.martā kasācijas sūdzību iesniedzis viens no trim starptautiskajā meklēšanā esošā uzņēmēja Miluša aizstāvjiem Leonīds Auziņš.

Kā ziņots, AT Krimināllietu tiesu palāta 18.janvārī atstāja spēkā Zemgales apgabaltiesas 2007.gada 23.martā piespriestos sodus Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētajiem Hlevickim un Milušam. Tiesa par labu valstij konfiscēja arī Miluša sievas iepriekš iemaksāto drošības naudu 20 000 latu apmērā, jo tiesājamais bija pazudis.

Gan Hlevickim, gan Milušam iepriekš tika piespriests piecu gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju.

Trešajam apsūdzētajam - partijas "Jaunais centrs" deputāta kandidātam Volbrugam - apgabaltiesa iepriekš piesprieda trīs gadu brīvības atņemšanu nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku. Spriedums daļā, kas attiecas uz viņu, netika pārsūdzēts.

Hlevickis, Milušs un Volbrugs tika atzīti par vainīgiem kukuļa došanā Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam, lai viņš domes priekšsēdētāja vēlēšanās 2005.gada pavasarī nobalsotu par Hlevicki.

Hlevickis jau kopš apgabaltiesas sprieduma pasludināšanas brīža jeb nedaudz vairāk kā gadu ir apcietināts un ievietots Matīsa cietumā, bet Miluša atrašanās vieta nav zināma, un viņš ir izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Kā ziņots, apelācijas sūdzības par Zemgales apgabaltiesas spriedumu iepriekš iesniedza Hlevicka un Miluša advokāti, bet prokuratūra protestēja pret drošības naudas atdošanu Miluša sievai, kā toreiz to nolēma apgabaltiesa.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu