Ferrari šefs iemēģina moderno Lancia Stratos (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Video kadrs

Automobiļu entuziasts no Koburgas Vācijā, Mihaēls Štošeks ir radījis moderno Lancia Stratos, un tā tikusi prezentēta Ferrari bosam Lukam di Montezemolo.

Runā, ka auto uz di Montezemolo ir atstājis labu iespaidu, taču vai ar to pietiks, lai saņemtu kaut kādu atbalstu mašīnas ražošanai sērijveidā, nav zināms.

Līdzīgi kā oriģinālā Stratos, ko savulaik varēja redzēt pasaules rallija trasēs, arī automobiļa modernā versija ir būvēta, izmantojot Ferrari agregātus. Šajā gadījumā tā ir modificēta Ferrari F430 Scuderia platforma, kurā iestrādāts cauruļu drošības rāmis ar apdarē izmantotām oglekļa šķiedras virsbūves plātnēm. Tās gan nav lētas, taču izturīgas un vieglas gan, kā rezultātā Lancia Stratos sver tikai 1200 kilogramu, atzīmē vācu AutoBild.

Automobilim ir vidū iebūvēts 4,3 litru V8 motors ar 530 ZS un 500 Nm, kuram ir tikai viens uzdevums - nodrošināt paātrinājumu līdz 200 kilometriem stundā mazāk nekā 10 sekundēs. Maksimālajam ātrumam, kas esot ap 300 kilometriem stundā, šā auto izstrādes procesā bijusi otršķirīga nozīme.

Kā jau minēts, auto spējis atstāt labu iespaidu uz Ferrari bosu un, kā redzams zemāk pievienotajā video, viņš saka: "Labi pastrādāts tehniskā jomā, un man patīk, kā ir nostrādātas detaļas."

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu