ZZS personificētais tēls: 50 gadīgs, konservatīvs, mazliet apjucis, taču uzticams lauku vīrietis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīdziniekiem un lauku iedzīvotājiem ir nedaudz atšķirīgs vērtējums par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) kā cilvēku jeb ZZS personificēto tēlu. Cita starpā politiskais spēks tiek uztverts kā 50 gadīgs konservatīvs, mazliet apjucis, taču uzticams lauku vīrietis.

Sociologs, «Latvijas fakti» direktors Aigars Freimanis šodien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā informēja par fokusgrupu sniegtajām atbildēm par to, kā ZZS tiek uztverta kā cilvēks. Viņš norādīja, ka daļu no atbildēm nav nepieciešams uztvert burtiski, bet saskatīt, kādas īpašības ir redzamas šajās atbildēs.

Rīdzinieki ZZS uztver kā laukos dzīvojošu 45 līdz 55 gadus vecu vīrieti, kurš dzīvo laukos.

Lauku iedzīvotāji uzskata, ka ZZS ir 50 līdz 60 gadus vecs vīrietis, kurš dzīvo Rīgā, bet izliekas, ka dzīvo laukos. Kāds no fokusgrupas dalībniekiem norādījis, ka politiskā spēka pārstāvji pirms ierašanās laukos iepriekš izkāpj no mašīnas un nosmērē apavus, lai radītu lielāku piederības sajūtu. Freimanis šo izteikumu saistīja ar iedzīvotāju sajūtu, ka ir izveidojusies nošķirtība starp politiķiem un cilvēkiem.

Lauku iedzīvotāju redzējumā ZZS ir vienmēr norūpējusies, jo dzīvo pagasta mērogā un ar grūtībām uztver lielos valsts mērogus - brīžam uzvedas kā lētticīgs cilvēks, bet varbūt izliekas. Tāpat novadu cilvēku skatījumā politiskajam spēkam sanāk arī bieži mainīt viedokli.

Rīdzinieka skatījumā ZZS ir kā konservatīvs cilvēks, bet varbūt tāpēc arī uzticams. ZZS personificētajā tēlā iedzīvotāji saskatīja arī konkrēta alkohola veida lietošanu mērenās devās, kā arī minēja citus amizantus aspektus.

Kā ziņots, Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) valdībai pastāv ļoti lieli politiskie riski, jo «Vienotība» būs spiesta veikt «dažādas politiskās kustības» zemo reitingu dēļ, šodien norādīja Freimanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu