«Mazda» un «Honda» paplašina automašīnu atsaukumus gaisa spilvenu dēļ

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japānas autobūves kompānijas «Mazda» un «Honda» piektdien paziņoja, ka ASV paplašina automašīnu atsaukumus saistībā ar iespējamām problēmām ar Japānas uzņēmuma «Takata» ražotiem gaisa spilveniem.

«Mazda» ASV atsaukšanai paredzēto automašīnu skaitu dubultojusi - līdz aptuveni 87 000.

Kompānija pavēstīja, ka paplašina reģionu, kurā tiek atsauktas automašīnas.

Savukārt «Honda» paziņoja, ka visās Savienotajās Valstīs atsauc vēl 3,2 miljonus automašīnu, papildus 2,8 miljoniem automobiļu, kas jau atsaukti atsevišķos štatos.

Tādējādi «Honda» ASV kopumā atsaukusi jau sešus miljonus automašīnu, bet kopš 2008.gada kompānija saistībā ar «Takata» gaisa spilvenu problēmām pasaulē atsaukusi 9,65 miljonus automobiļu.

Kā ziņots, «Takata» gaisa spilvenu dēļ šogad pasaulē atsaukti jau aptuveni 16 miljoni automašīnu no desmit autobūves kompānijām, tostarp «Honda», BMW, «Ford» un «General Motors».

ASV pret «Takata» jau sākta kriminālizmeklēšana saistībā ar apsūdzībām, ka uzņēmums vairākus gadus zinājis par defektu, kura dēļ gaisa spilveni var pārsprāgt, automašīnā izraisot atlūzu izplatīšanos.

Saistībā ar šo defektu tiek ziņots par vismaz piecu autovadītāju nāves gadījumiem ASV un Malaizijā.

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) jau aicinājusi «Takata» paplašināt automašīnu atsaukumu visā valstī, pretējā gadījumā uzņēmumam draud vērienīgs naudassods.

Taču ceturtdien «Takata» šo aicinājumu noraidīja, norādot, ka problēmas ar gaisa spilveniem novērojamas vien augsta mitruma reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu