Streips: Vēlos atgriezties TV

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Žurnālists Kārlis Streips vēlas atgriezties televīzijas ēterā. Lai arī darāmā viņam pietiek, tomēr doma par savu TV raidījumu viņu joprojām nepamet. Tai pašā laikā intervijā portālam TVNET žurnālists uzsver, ka nevēlas doties politikā.

Uz jautājumu, vai viņš pats negrib doties politikā, Streipam ir momentāna atbilde: “Dievs pasarg! Es būtu ļoti slikts deputāts. Ja man teiktu, ka jābalso "jā" tikai tāpēc, ka frakcija tā nolēmusi, bet es uzskatu - nē, - nekādā gadījumā [tā nebalsotu].

Daudz labāk ir būt žurnālistam un smaidīt par politiku ārpusē.

Lai arī vairāki viņa bijušie kolēģi devušies uz sabiedrisko attiecību jomu, viņš par to nedomā: “Man pietiek ar visu to, ko daru – es vadu radio raidījumu, droši vien kādreiz vadīšu televīzijas raidījumu, lasu lekcijas universitātē, nodarbojos ar tulkošanu. Man netrūkst darāmā. (..)

Esmu žurnālists pēc pārliecības un būtības.

Viņš domā par atgriešanos Latvijas televīzijas ēterā, taču tas, visticamāk, notiks nākamgad, kad būs nomainījusies Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome un LTV vadība.

Vēlas atgriezties savā raidījumā

Viņš vēlas atgriezties ne tikai LTV, bet arī tieši iepriekš vadītajā raidījumā “Skats no malas”. Tā esot nozīmīga pārraide, jo analizē politikā notiekošo un uzdod politiķiem nepatīkamus jautājumus. Viņš ir gatavs šo darbu turpināt.

Vaicāts, vai neplāno sadarboties ar citām televīzijām Latvijā, Streips saka: “Ja kaut ko varēs sarunāt, tad jā. Dažas sarunas ir sākušās, bet tālāk es nekomentēšu, jo nekas vēl nav.”

Portāls TVNET jau ziņoja, ka LTV 22. septembrī nolēma pārtraukt raidījuma "Skats no malas" pārraides un lauzt līgumu ar raidījuma vadītāju Streipu, jo viņš 19.septembra raidījumā Zaļo un zemnieku savienību nosauca par maukām. Tikmēr Latvijas Žurnālistu asociācija uzskata, ka žurnālista atlaišana un raidījuma slēgšana viena vārda dēļ ir nesamērīga un neadekvāta reakcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu