Neredz piemērotus LTV Ziņu dienesta vadītājus (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī LTV vadība joprojām cenšas saglabāt noslēpumainību attiecībā uz LTV Ziņu dienesta vadītāja vietas konkursu, jau izskanējuši to piecu pretendentu vārdi, kuri varētu ieņemt vadītāja krēslu.

Divi no pieciem kandidātiem publiski apstiprinājuši dalību konkursā – tie ir žurnālisti Jānis Domburs un Gunārs Dūzis. Kā liecina Neatkarīgās rīcībā esošā informācija, pārējie trīs ir portāla Apollo direktors Mareks Gailītis, žurnālists Vladimirs Novodvorskis, kā arī neatkarīgo producentu apvienības Labvakar režisors Kristaps Valdnieks. Finālistus pārrunu ceļā noteiks jau rīt un, kā sola LTV ģenerāldirektors Jānis Holšteins, tad arī oficiāli nosaukšot konkrētas personas. Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) izpilddirektore Gunta Līdaka spriež, ka noslēpumainībai ir zināms pamats, lai pasargātu konkursantus no pārmērīgas apspriešanas.

"Jaunajam vadītājam nebūs viegli, jo, pirmkārt, ir nožēlojami, ka šādā amatā ir tik zems atalgojums, otrkārt, Ziņu dienestā ir daudz samilzušu problēmu. Būtiskākā – dienests kļuvis par politiskās izrēķināšanās instrumentu, līdz ar to radot problēmu pārējā mediju telpā, proti, uzspiežot šādus spēles noteikumus arī visiem citiem," saka G. Līdaka. Viņa uzteic minētos cilvēkus par uzdrīkstēšanos un norāda, ka svarīgi saprast viņu rīcības motīvus. "Visi nosauktie ir televīzijas cilvēki un pārzina šo vidi, tāpēc būtu svarīgi, ko viņi spēj un ir gatavi atrisināt. Lai darbotos sekmīgi, jāveido sava komanda, jo ļoti daudz kas atkarīgs no sadarbības kolektīvā," teic LRA izpilddirektore. Viņasprāt, LTV Ziņu dienesta vadītājam jābūt politiski neitrālam, apveltītam ar pārliecināšanas spējām un jāveido objektīva aina par to, kas notiek mūsu valstī visās būtiskajās nozarēs un kādas lietas jārisina. "Ziņu dienesta vadītāja darbs nenozīmē tikai atbildību par saviem darbiniekiem, bet gan atbildību pret visu nāciju," uzskata G. Līdaka.

Mediju eksperte Anda Rožukalne teic: žēl, ka pieteikušies tik maz kandidātu. "Neviens no nosauktajiem īsti neatbilst LTV izvirzītajām prasībām, kas, manuprāt, ir pamatotas, lai panāktu jauna līmeņa kvalitāti. Mazo kandidātu skaitu varētu saistīt arī ar to, ka ap amatu un pašu cilvēku iespējamas dažādas spekulācijas un politizēts sasprindzinājums," klāsta A. Rožukalne. Lai panāktu Ziņu dienesta un žurnālistikas kvalitātes augšupeju, viņasprāt, jaunajam vadītājam būtu jāņem vērā auditorijas vēlmes un intereses, jāprot aizraut komandu un līdztekus pierādīt sevi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu