«Mahindra&Mahindra» iegādāsies «Saab» īpašnieku vairākuma akcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Indijas autobūves uzņēmums «Mahindra&Mahindra» panācis vienošanos, lai iegādātos vairākuma akcijas Ķīnas un Japānas konsorcijā «National Electric Vehicle Sweden AB» (NEVS), kas pirms diviem gadiem iegādājās grūtībās nonākušo Zviedrijas autoražotāju «Saab», vēsta interneta vietne «SaabsUnited».

NEVS administrators Larss Ēriks Gustafsons nedēļas sākumā paziņoja, ka kāds Āzijas autoražotājs panācis vienošanos par NEVS vairākuma akciju iegādi.

Ne Gustafsons, ne NEVS šīs kompānijas nosaukumu neminēja, norāda vietne «Automotive News Europe».

Tikmēr «SaabsUnited» vēsta, ka NEVS un «Mahindra&Mahindra» parakstījuši vienošanos, lai Indijas uzņēmums kļūtu par konsorcija vairākuma akcionāru.

Portāls raksta, ka šis darījums tiek turēts slepenībā, līdz par to netiks panākta vienošanās pilnībā.

Gustafsons norāda, ka Āzijas autoražotājs vienošanos panācis 30.novembrī un piekritis līdz darījuma pabeigšanai nākamā gada sākumā finansēt kompānijas pamatdarbības izmaksas.

Tāpat Gustafsons vēsta, ka NEVS veic pārrunas ar vēl vienu Āzijas autoražotāju par kopuzņēmuma izveidi jaunu automašīnu ražošanai.

Kā ziņots, NEVS pirmdien tiesā iesniedza pieteikumu, lai par trīs mēnešiem pagarinātu bankrota aizsardzības termiņu, kas beidzās pagājušās nedēļas nogalē.

«Saab» 2011.gada decembrī piedzīvoja bankrotu, un to 2012.gadā iegādājās NEVS, kas tika izveidots «Saab» aktīvu pārņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu