Robežsargi aiztur divus Kongo pilsoņus ar viltotiem ceļošanas dokumentiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Valsts robežsardze lidostā „Rīga” aizdomu pamata par Kongo pilsoņa pasu un Beļģijas uzturēšanās atļauju viltojumu aizturēja divus Kongo pilsoņus, TVNET informēja robežapsardzes pārstāve Biruta Stankeviča.

Veicot reisa Kaļiņingrada – Rīga pasažieru saraksta riska analīzi, robežsargu uzmanību piesaistīja divi Kongo pilsoņi, kuri grasījās doties uz Somiju ar reisu Rīga – Helsinki. Vēlāk, veicot ieceļojošo pasažieru profilēšanu lidostas „Rīga” Ziemeļu terminālā, abas personas tika aizturētas un uzrādīja Kongo Demokrātiskās Republikas pilsoņa pases un Beļģijas uzturēšanās atļaujas.

Pēc dokumentu padziļinātas izpētes aizdomas par viltojumu apstiprinājās – abas Beļģijas uzturēšanās atļaujas pilnībā viltotas, savukārt viena Kongo Demokrātiskās Republikas pilsoņa pasē dzēsts spiedogs par vīzas atteikumu.

Sākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 275.panta pirmās daļas „Par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu”, viltotie ceļošanas dokumenti izņemti, bet abi 1983. un 1989.gadā dzimušie pilsoņi tiks atgriezti uz Krievijas Federāciju.

Kā jau ziņots, lidosta „Rīga” ir viena no galvenās nelikumīgās robežas šķērsošanas vietām Latvijā. Lidostā tiek konstatētas personas, kas ieceļo no trešajām valstīm vai pārvietojas Šengenas telpā bez ceļošanas dokumentiem (iznīcinot tos lidmašīnā) vai ar viltotiem ceļošanas dokumentiem - pasēm, Šengenas vīzām, ID kartēm vai Šengenas valstu uzturēšanās atļaujām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu