Edgars Zveja izglābjas no degošas koka ēkas (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Makšķernieku raidījuma autors Edgars Zveja un viņa ģimene šovasar atpūtās Kuldīgas rajona Ēdolē pie kāda drauga. Naktī aizdegās māja, kurā viņi gulēja, taču brīnumainā kārtā viņiem izdevās izglābties.

Naksnīga saruna no liesmām paglāba makšķernieku raidījuma autoru Edgaru Zveju un viņa ģimeni. Nedēļas nogali Edgars kopā ar tuviniekiem devies pavadīt pie drauga advokāta Regnāra Jansona Ēdoles mājā. Palikt pa nakti drauga mājā neesot bijis plānots. Tā esot bijusi spontāna ideja. Abi sen neredzējušies draugi aizpļāpājušies līdz pustrijiem naktī, bet trijos liesmas pārņēma māju. Nelaimi pirmais pamanījis mājas saimnieks, Zveja meties palīgā, bet jau pēc trijiem spaiņiem sapratis, ka viss ir pārāk nopietni un uguns pa jumtu skrien milzu ātrumā.

Edgars Zveja: "Skrēju augšā, paķēru dēlu, uzsaucu sievai, lai paņem meitu, un ātri devāmies lejā. Visa māja jau bija dūmos."

Producents iznesis no degošās mājas četrus gadus veco dēlēnu Ernestu, bet pēc tam atgriezies mājā, lai saglābtu arī dokumentus un mobilo telefonu. Zveja stāsta, ka tobrīd mājas jumts jau bijis liesmu pārņemts. Par laimi, ģimene un draugs bija paspējuši paglābties.

Ugunsdzēsēji glābt degošo māju ieradās pēc 20 minūtēm. Sešas stundas ar vecu tehniku glābēji izmisīgi centās glābt īpašumu, taču pēc liesmu apdzēšanas no mājas pāri palikušas bija tikai drupas.

Edgars Zveja: "Lielākā nelaime ir tā, ka mūsu ugunsdzēsēju sistēma un aprīkojums mūsdienās ir ļoti novecojis. Ugunsdzēsēji spēja atbraukt tikai pēc 20 minūtēm. Interesanti, ka bija tikai viens ugunsdzēsējs un šoferis. Tāds, izrādās, ir reglaments. Izšļācot ūdeni pa jumtu, viņi aizbrauca prom, atstājot māju degam."

Tagad Edgars stāsta, ka nākamajā dienā, kad atbraucis mājās, viņu pārņēmusi drūma doma, jo ugunsgrēka laikā tieši zem degošā jumta gulēja viņa ģimene. Tikai vēlāk par to aizdomājies un norāda, ka jebkuru mirkli var draudēt negaidītas briesmas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu